Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 10:05 10 694 14

Путин: Турция знаеше, че самолетът е руски

  • путин-
  • ердоган-
  • русия-
  • турция-
  • самолет-
  • сваляне-
  • разпознаваем

Ердоган, че Турция би постъпила по друг начин, ако знаеше, че самолетът е руски

Путин: Турция знаеше, че самолетът е руски - 1
Снимка: БТА/ AP

Русия не прие обясненията на Турция, че от Анкара не са знаели, че свалят руски самолет, съобщи Би Би Си. Президентът Владимир Путин сподели, че руските самолети са лесно разпознаваеми.

Във вторник военен Су-24 бе свален от турските военновъздушни сили, защото наруши въздушното пространство на страната. Кремъл отрече тази обвинения.

Вчера турският президент Реджеп Ердоган заяви пред France 24, че Турция би постъпила по друг начин, ако знаеше, че самолетът е руски.

„В съответствие с нашето споразумение със САЩ, ние дадохме информация къде ще оперират нашите самолети – на каква височина и в кои райони. Турция е част от тази коалиция и те трябваше да знаят, че руски самолет е там. Ако беше американски самолет, щяха ли да го свалят?“, попита руският държавен глава.

Напрежението по оста Москва – Анкара не стихва. Днес „Хюриет“ съобщи, че турските военновъздушни сили са прекратили полетите над Сирия, докато Русия ще преустанови тези в близост до турската граница.

Вчера в Русия бяха арестувани турски бизнесмени, защото искали да посетят бизнес събитие с туристически визи. Един от задържаните споделил, че при ареста руски униформен му казал „Свалихте самолета и ето къде сте сега“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    АМИ ДА НЛО БЕШЕ
    ЗАЩО НЕ СВАЛИХА АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТ
    ПОЧНАХА ДА СЕ ОБЯСНЯВАТ
    КАТО ВИДЯХА СИЛАТА
    ТУРЦИЯ Е МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА ТЯ НЯМА
    РАБОТА В ЕВРОПА

    Коментиран от #5

  • 2 плешо

    5 0 Отговор
    Турчулята здраво се о.раха, ама какво очакваха да се случи след като свалят самолета, че руснаците ще се уплашат и ще си вдигнат партакешите от Сирия, или че ще си замълчат виновно задето техен самолет е навлязъл(евентуално) в турското пространство. Тъпанари, подучени и изпълняващи прищевките и указанията на САЩ, тия не са разбрали някои много важни неща и сега руснаците ще им ги обяснят - ефективно и много болезнено. Естествено говорим за политическото ръководство и командния състав на Турция, от обикновените хора там(както и тука)отдавна нищо не зависи. Тъй че сега ще се опитват с някви мижави и хлъзгави обяснения да замазват л..ното дето из.раха, само че почнеш ли да замазваш л..ното то се размирисва още повече. Естествено че никой няма да им повярва на приказките че 10 пъти предупреждавали руските пилоти и че нямало да стрелят ако знаели че самолета бил руски. А преди тва се правеха на много силни, че който и да влезел в тяхно пространство щели да го гръмнат. Цялата работа е била предварително замислена за да стреснат руснаците, затова и са искали да убият пилотите, за да не могат да разкажат подробности за атаката, и най-важното - че никой не ги е предупредил. В крайна сметка от цялата работа ние в БГ ще имаме някаква полза, и пряка и косвена, но много зависи от наште управляващи и непродажни "гении" как ще се използва положението.
  • 3 раптор

    4 2 Отговор
    Сега гледах, че Ердоган щял да счете за агресия, ако Ф-16 бъде свален от С-400 над Сирия... Нещата се препичат! Ядрените сили трябва да са в пълна бойна готовност и сигурно са! Да ги видим НАТО що за алианс са и дали не изпълняват интересите само на едни членове! Ако вземе да пукне всичко срещу нас, ще затрием цяло НАТО! Няма да оставим равна земя! Ясно е, че и ние няма да минем без последствия, но ще се скрием във великия Сибир и от там ще възраждаме човечеството по наш образ! Ако се стигне до там де! Достатъчно сме откачени да изпепелим цяло НАТО ако ни нападнат!

    Коментиран от #6, #8

  • 4 909

    3 0 Отговор
    РУСИЯ ! НИКАКВА ПРОШКА !!!
  • 5 шлемник байкалскии

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Става въпрос за Сирия.
  • 6 шлемник байкалскии

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Извън всякакво съмнение че ти не си българин и не защитаваш българските интереси!
  • 7 Столетов

    5 0 Отговор
    Aко Руснаците плювнат турция ще се одави, но истинският поръчител на това престъпление е сащ! Целта е да спрат взаимната търговия и изгода между тези две огромни икономики!!! Целта на сащ е да съсипят икономически РУСИЯ като блокират търговските отношения със Европа и сега и Турция! Всички са съюзници на ТУМОРА сащ и изпълняват безпрекословно техният план! Народите на тези държави обичат РУСКИЯТ народ но управниците им са вербувани подслушвани агенти на ЦРУ! Не случайно САЩ подслушват Меркел, Оланд и всички държавници по света без един........ Владимир Путин :)! Бог да го пази! Бог да пази РУСИЯ!!!
  • 8 Десислава Димитрова

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    да,както съм ти казал шизофренията не се лекува ,но може да се подтиска,опитаи!!!!ако русия изпепели нато ще загинеш и ти бе ,раптор ли си лаптор ли си?ще загине и семеиството ти тук и родата от българската ти страна!!!!до тук ли я докарахме да призоваваме някой да ни унищожи щото путин незнам кво си????тези ваши постове са върха на нихилизма!

    Коментиран от #12

  • 9 нвтго

    0 1 Отговор
    Путине, ако беше американски щеше да е някой "Ф" и нямаше да го свалят, заради системага свой-чужд. Сирия също има Су-24, на отметката на радара не излиза флагче за националност.....

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "нвтго":

    Ако турците бяха ескортирали руския самолет,преди да стрелят,щяха да видят звездата на опашката.Дори и да е сирийски самолета това означава ли,че първо трябва да стрелят и после да се оправдават?След като Ф-16 има предимство в скоростта,много лесно биха го настигнали и при визуален контакт биха разпознали какъв е.Дори и да не е отговарял на предупрежденията от турците,е възможно от Ф-16 да дадат предупредителен изстрел,което не би останало незабелязано.Можело е да го вземат и да го държат на прехват,което веднага ще предупреди руските летци,че нещо не е както трябва,че са в чужда територия.Отделно от това,още във военните училища учат пилотите да разпознават самолетите по силует.Едва ли турските летци не биха могли да разпознаят в ясно време точно руски СУ-24,ако са имали визуален контакт.
    Ама как да стане,като руския самолет е бил в сирийското въздушно пространство.Нали ако го последват турците ще стане мазало.Удара е подготвян старателно и затова се е получил така лесно.Затова първо са стреляли,макар да им е било ясно,че е руски и че е в Сирия.
    За да го свалят така безпроблемно турците е ясно,че екипажа на СУ-24 изобщо не е очаквал атаката.Не са използвали защита срещу ракети,не са маневрирали за избягване на ракетата,все неща,които се налагат при прехват от боен радар.Значи е нямало никакви предупреждения от турска страна.Просто наземните станции са следили самолета и руснаците са се чувствали спокойно.Все пак дори и да ги облъчва чужд радар той е на "к
  • 11 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "нвтго":

    Все пак дори и да ги облъчва чужд радар той е на "коалиционните" партньори.И не би трябвало да представлява опасност.
    Нали денонощно турските РЛС следят въздушното пространство и знаят много добре кой къде лети.Какво се правят на луди.Не знаели.Какъв да е самолета?ИД нямат самолети,Сирия има,но едва ли ги използват,когато руснаците са там и им вършат работата.Ако е американски турците със сигурност ще са на ясно,ако е френски ще има позивна на НАТО.От човек,който работи в нашите ПВО знам,че всеки самолет бил руски,американски,френски,немски си има различно отражение на радара.Няма никакъв шанс турците да не са знаели какъв е самолета.Турските радари да не са от Втората световна война,че не могат да различат самолета?Ай няма а.Нашите РЛС различават различните производства самолети,а турците не могат.Не са искали да го разпознаят,не че не са можали.
  • 12 раптор

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Десислава Димитрова":

    Нищо не призовавам! Казвам на какво сме готови ако ни нападнете всички гадове заедно! Българските интереси е невъзможно да се защитават в тоя разграден двор! Всеки дърпа чергата и управлява едно разделено племе! Аз съм бич!
  • 13 териер

    2 0 Отговор
    Путин ,ако не отговориш си СТРАХЛИВЕЦ!!?
  • 14 Коко

    2 0 Отговор
    Ако изкъпеш Циганина- само сапуна си хабиш?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания