Last news in Fakti

27 Ноември, 2015 19:46 1 830 3

Нова трагедия с деца бежанци

  • турция-
  • бежанци-
  • деца-
  • загинали

Шест деца се удавиха след като лодки потънаха край бреговете на Турция

Шест деца са се удавили когато две лодки с имигранти, пътуващи от Турция за Гърция потънаха в Егейско море, твърдят турските медии.

Първата лодка, превозваща около 55 души, предимно сирийци и афганистанци, е потънала край турския град Айваджик. Втората е превозвала около 20 души когато потънала край Бодрум.

Последните опити за така рискованото пътуване от Турция за Гърция бяха посрещнати от силни ветрове и лошо време.

Телата на четири деца от афганистански произход бяха намерени от бреговата охрана на Турция, съобщи Анадолската агенция.

Телата на още две деца - сестри на възраст 4 и 1 години, чиято националност не е известна - са загинали при потъването на втората лодка.

Турция се превърна в основен транзитен пункт за хора, които бягат от конфликти в Сирия, Ирак и Афганистан и се надяват да достигнат Северна Европа.

Стотици хиляди имигранти и бежанци влязоха в Европейския съюз от август насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Смятайте тогава какви са родителите им - за едното лапане на помощи в Германия, рискуват живота на децата си! Мятат ги през оградите, изоставят ги, нищо не струват за тях, а са просто един входен билет за Европа!

    Ни ви искаме, имигрантчета, стойте си в Турция, дадохме им пари да ви хранят и подслонят и вместо да скимтите, отивайте да се биете с ДАЕШ, кърлежи такива.
  • 2 Хитлер

    1 0 Отговор
    Много добре се е получило само бройката не ми харесва.....малко е....
  • 3 234

    1 0 Отговор
    те са добри ,когато удрят в гръб ,а иначе имат големи уста и искат права и свободи..,а х-. не щете
Новини по държави: