27 Ноември, 2015 20:30 1 146 1

Папата призова кенийците да сложат край на трибализма и корупцията

  • папата-
  • папа франциск-
  • кения-
  • южен судан-
  • уганда-
  • централноафриканска република

Франциск вее се намира в Уганда, а в неделя ще отпътува за ЦАР

Папа Франциск призова кенийците да се обединят и да заемат единна позиция срещу разрушителните ефекти на трибализма, съобщи Би Би Си.

По време на реч пред младите хора в кенийската столица Найроби, той поиска от публиката да се държат за ръка, за да покажат, че стоят заедно като единна нация.

Кения беше разтърсена от междуетническо насилие след изборите през 2007 г., при което загинаха 1200 души.

Папата също така направи пламенен апел срещу корупцията, като заяви: "Корумпираните хора не живеят в мир."

Папа Франциск започна първото си посещение в Африка на 25 ноември от Кения и продължи в Уганда и Централноафриканската република.

Президентът на Южен Судан Салва Кийр направи изненадващо посещение в Уганда заради визитата на Франциск.

Папата се интересува от ситуацията в Южен Судан и отношенията му с неговия съсед Судан. Южен Судан, най-младата държава в света, е в разгара на граждански конфликт, който започна преди почти две години и отне живота на десетки хиляди души.

Папата вече се намира в Уганда, а в неделя ще отпътува към Централноафриканската република (ЦАР), която бе залята от насилие между християнски и мюсюлмански милиции през последните години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Ехее, аз като бях в училище нямаше Централноафриканска Република и Южен Судан!