Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 09:05 2 997 19

САЩ притискат Турция да блокира пътя на терористите към Европа

  • сащ-
  • европа-
  • турция

Американското правителство иска да бъде блокиран район границата между Турция и Сирия

Администрацията на американския президент Барак Обама притиска Турция да изпрати допълнителни части от хиляди войници край границата си със Сирия, съобщи „Уолстрийт джърнъл“.

Идеята е да бъде блокиран район от 100 километра, за който се смята, че се контролира от терористични групи.  През него силите на Ислямска държава придвижват военни единици в и извън военната зона.

От САЩ все още не са определили точният брой на нужните войници, но според източници от Пентагона става въпрос за около 30 000, които да блокират границата, предотвратявайки преминаването на терористи към Европа. Определена секция от нея може да бъде блокирана и с 10 000.

Отговорът на Турция все още не е ясен, но от страната вече обявиха, че имат готовност за въвеждането на по-сериозни гранични мерки.

През юли САЩ и Турция стигнаха до принципно съгласие за общи действия по  турската граница със Сирия. Оперативното планиране обаче беше забавено от неразбирателства между двете правителства.

„Играта се промени. Границата трябва да бъде блокирана. Говорим за международна залаха идваща от Сирия и минаваща през територията на Турция“, заявява висша фигура от администрацията на Обама.

Според статията американски представители вече са започнали да предупреждават Анкара, че може да получи сериозен отговор от страна на европейските държави, ако не успее  да затвори границите си и чуждестранни терористи продължат да влизат в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Накрая получиха просветление по въпроса хамериканците
  • 2 ттт

    1 0 Отговор
    първо ги помолихте да ударят в гръб руския самолет,сега да затварят границите , после отваряйте границите.Те турци ще станат разногледи,разкрачени,а най накрая размазани като заек на пътя
  • 3 Ранко

    1 0 Отговор
    Да.Но кано четет дали разберате какво правят гаджалите,и защо не затварят границата??Ислямска държавя е създадена от Турция с цел ислямизация на Балканите и отчасти Европа.Великата османска империя.Това как ви звучи.Велика Турция.Как да затворят амбицийте си.Затова им продават оръжия,и им купуват петрола.Всичко е от Турция..А сега ще опънат гаджалите и милиардите евро,затова че имат лагер за бежанци на тяхна територия...А ние ги храним нашите бежанци от джобовете си.Като вземат еврото ,и ще ги пуснат свободно да минат в Европа.....Това е игра на Сащ и Турция,за преразпределение на европейските граници.Както навремето Сталин и Хитлер бяха разпределили Европа..

    Коментиран от #5

  • 4 zzzz

    0 1 Отговор
    ti ne si dobre mnogoznaiko
  • 5 Профисор Колев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ранко":

    Това е добър коментар !
  • 6 Разбирач

    1 0 Отговор
    Или с други думи казано, американците струпват войски на границата под предтекст, че искат да блокират навлизане на бежанците, а всъщност проблемът е, че руснаците са там.
  • 7 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    АМИ ТО ПЪТЯ Е БЛОКИРАН
    ОТ РУСНАЦИТЕ
    ХА ХА
    ЕТО ГИ АМЕРИКАНЦИТЕ
    ПИПАТ ГОРЕЩИТЕ КЕСТЕНИ С ДИЛАФ
    И ТОЙ Е ТУРЦИЯ
    ДОБРЕ ЧЕ ОТ НАС НЕ ИСКАХА
    ДА БЛОКИРАМЕ ПЪТЯ ИМ
    КОЛКО МУ Е
    БЪЛГАРИЯ ВЪН ОТ НАТО
    ЩЕ НИ НАКАРАТ ДА СТРЕЛЯМЕ СРЕЩУ РУСНАЦИ

    Коментиран от #8

  • 8 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    Ти наясно ли си че ако не бяхме в НАТО,руският ботуш да ни е премазал отдавна?И това което е било при бай ти Тошо ще се върне в стократно по-изроден вид!Не Белене и Скравена-половин България ще бъде концлагер,а в другата половина пияни руснаци ще дерибействат и националния химн ще бъде казачокът!!!

    Коментиран от #9, #10, #16

  • 9 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А ТИ КОЙ ИСКАШ ДА НИ ОКУПИРА ТУРЧИНА ЛИ
    ИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ
    НА КОЛКО ГОДИНИ СИ
    АЗ СЪМ ЖИВЯЛ В КОМУНИЗЪМ
    ЛОШО НЕ СЪМ ВИДЯЛ
    РУСКИ КОРАБИ НЕ Е ИМАЛО В ЧЕРНО МОРЕ
    НИТО РУСКИ САМОЛЕТИ СА НИ ПРИТЕСНЯВАЛИ
    АКО НИ НАПАДНАТ ТУРЦИТЕ
    ЩЕ ТЪРСИМ ПАК РУСНАЦИТЕ РАЗБЕРИ ГО ТОВА
    ИЛИ СИ ТУРЧИН ИЛИ ПИШЕШ НА ИНАТ
    БОБ ХВЪРЛЯТ ЗА НАС РУСНАЦИТЕ
    НАЛИ ВИЖДАШ НАТО КАК ВКЛЮЧИХА ЗАДНА НА ТУРЦИЯ
  • 10 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    СЛУЖИЛ СЪМ В ЗВЕЗДЕЦ
    ТРИЪГЪЛНИКА НА СМЪРТТА
    3 АРМИЯ ИСТИНСКА КАЗАРМА
    БЯХМЕ ВЪВ ВАРШАВСКИ МИРЕН ДОГОВОР
    НАТО НИ БЯХА ВРАГОВЕ
    СЕГА СМЕ В НАТО ЛУДА РАБОТА

    Коментиран от #11

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Vasik Atanasova":

    Знам ти "звездеца"-една педя небе:)И сте били абсолютно пушечно месо със единствената задача да задържите евентуално нападение на Турция/с танкове Т-34?!/ точно 30мин докато дойдат "братушките" по море...А Варшавският ти "МИРЕН ДОГОВОР" включваше смазване на Унгарското възтание 1956 и Чешкото 1968г със съветски танкове-нали така?И разбери че "лудата работа" за която споменаваш е че ЦЕЛИ 45 Г. ТЪРПЯХМЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СЪВЕТСКИ ИЗДЕВАТЕЛСТВА...НО НИКОГА ПОВЕЧЕ!!!

    Коментиран от #12, #13, #14, #19

  • 12 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Същия този запад ни остави на Сталин и остави България разделена.
    На неговата съвест тежи оставянето на турците в Европа.
    А че комунизма не е хубаво нещо не спорим.Но това което виждаме днес в България съвсем не е добро.Защо стана така може много да се говори.За съжаление армията ни днес е смешна.Нямаме самолети нямаме подводници а полицаите са повече от военните.Етническа партия ДПС е пета колона на Турция и това се видя дори преди няколко дни в парламента.
    И в това състояние трябва да се защитаваме от напиращия войнствен ислямизъм в това число и турски.На НАТО трудно може да се разчита,както виждаме нищо не направиха за Кипър.Има и други примери които не са никак обнадеждаващи в случай че накой ден Ердоган реши да се пробва и при нас както с руснаците.

    Коментиран от #15

  • 13 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Май и сега имаме от белене и скравена. Но не като преди скравена да работи само няколко месеца.

    Нормално ли е неграмотници като теб да се водят на работа и да вземат заплати на гърба на работещите Българи.

    А че терористите от сащ пробутват струпването на войски със Сирия като анти терористична операция не изненадва никой.

    Наближава времето когато рожбите им в идил ще бъдат погнати и трябва да има кой да ги защити.

    Както винаги краварите са намислили нещо зловещо и ще използват притиснатия до стената ердоган както си искат.

    По времето на Сталин терористи не се въдеха. А сега цяла Европа е потънала в терор и паника.
  • 14 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    уфф, то ся направо цъфтим и вързваме с тоя ЕС, една свободна пазарна икономика се разви, нямам думи. Бизнес да искаш да правиш. Пък на такава пазарна конкуренция като нашата, даже и дърти капиталисти като англичаните завиждат!
  • 15 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Не разбирам какво общо има Кипър с НАТО-това си е територия ИЗВЪН пакта!А че Запада остави не само България,но и цяла Изт.Европа в ръцете на Сталин-просто го налагаше следвоенната обстановка в света...на което хората му казват "съдба".Иначе си е видно и от космоса на какъв хал се икономически и военно,но като се има предвид че от лошото има и по-лошо,...само си представи ако бяхме под "съветско" какви коли щяхме да караме,какви атамани щяха да се вихрят тук,каква руска мафия щеше да коли и да беси и как щяхме да гледаме Европа през крив макарон като "страна извън ЕС".А си помисли с кого щяхме да търгуваме/сега 70% от износа ни е за ЕС БЕЗМИТНО/,какъв щеше да бъде туристическия поток,каква телевизия щяхме да гледаме,по какви пътища щяхме да караме!
  • 16 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Под "смазващият" руски ботуш за 45г. от 6 000 000 мил. станахме 9 000 000 ,а бай ти Тошо се канеше 2000г. да празнува 10 000 000 жител. Сега за 25 години под"разцъфтяващият" американски ботуш станахме под 7 000 000, с 55% цигански майки и края му се види. Колкото до лагерите голямата си част бяха наследени от преди 1944,само дето стана смяна на местата ,бившите лагеристи и затворници вкараха своите надзиратели,образно казано.Бай ти Тошо като дойде на власт затвори лагерите.Не ,че е нямало преследване по-политически причини,но нещата се свеждаха до шамари,палки ,и писане на кофи мастило,според провинението.

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ААА":

    Хаха!Най обичам първобитно-простащка червена пропаганда от 60-те години на миналия век,но пренесена в оригинал в съвремието:)И защо сме намалели като бройка така драстично според теб?Само не ми казвай че са измрели от глад 2-3 милиона души,защото парите изпращани от работещите в чужбина са повече от приходите от туризма.Въэможно ли беше това при милиционеро-социализма с неговата "Желязна завеса"?Стреляше ли се на месо по всеки който се опита да избяга от концлагера наречен "Източен блок"?Как се излизаше изобщо на екскурзия дори в нашия лагер и кои излизаха на Запад?По колко цивилни другари от Държавна сигурност пътуваха безплатно със всяка група за да слухтят дали някой няма да се "отдели от стадото"?Колко студенти учат в момента на Запад и ходят на бригада в Шатите и Англия и колко по време на "светлия социализъм"?Палки и шамари казваш...Лично в рода ни има човек изпратен в Белене от Тутракан за 5 години само защото местни шеф на милицията си харесал жена му!!!...и изкарал само 6 месеца след освобождаването му щото за му взели здравето.Ами конфискация на земеделските земи на заможните и работливите като прадядо ми?Викат го в един прекрасен ден след 9 Септември и му казват да подпише че цялата си земя и наличен инвентар отдава в полза на "младата соц държава"...с което го произвеждат в чин "клошар"!Та такива работи брачед...такива като вас ви обичам с цялото си сърце,че ми и личи:)

    Коментиран от #18

  • 18 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Неграмотник, вземи научи първо Химна на РБ, след това цветовете на националният флаг, Герба на РБ - не става въпрос за партия Грабя Европа Разпродавам България, и с8лед това пиши за историята на страната ни.
    Съзнаваш ли до къде ни докараха колонизаторите най големите приходи да са от слугинските подаяния на съотечествениците ни принудени да напуснат Дом и Родина.

    Много трудно е да обясниш на простия каквото и да е.
  • 19 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    НЕ САМО ТАНКОВЕ Т 34 ИМАШЕ И ГАУБИЦИ ИМАХМЕ БТР ИМАХМЕ
    И БЕРДЕЕМ СПГ ИМАШЕ И МХ БАТАРЕЯ ИМАШЕ И МТЛБЕТА
    ИМАШЕ И ЗРЗ
    И 4 РОТИ КАШИЦИ
    КАТО ИЗЛИЗАХМЕ НА УЧЕНИЕ ТУРЦИТЕ ТРЕПЕРЕХА
    В ПАРКА ИМАХМЕ КЪМ 150 МАШНИ
    А СЕГА ТАМ Е ПЪЛНО С БЕЖАНЦИ
    ВСИЧКО ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ