Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 10:35 9 752 13

Русия ще си играе с огъня. Засилва отбраната си в Сирия

  • русия-
  • отбраната-
  • сирия

Вече започва разположението на нова ракетна система в основната база на Русия в Сирия

Русия засилва своята противовъздушна отбрана в Сирия, като придвижва крайцер към брега и разполага нови ракети в основната си база, съобщи Би Би Си.

Руската далекобойна система за противовъздушна отбрана ще осигури прикритие на руските самолети . Нови ракети S-400 пък са били доставени в четвъртък.

Напрежението започна да ескалира, след като Турция свали руски боен самолет в началото на седмицата. Турският президент Реджеп Ердоган предупреди Русия да не си играе с огъня с нейните операции в Сирия. Русия пък преркрати безвизовия режим за Турция и планира въвеждането на мащабни икономически рестрикции. Москва отхвърли турските твърдения, че руският Су-24 е летял в турското въздушно пространство в продължение на 17 секунди. Според висш руски командир самолетът е бил нападнат от два турски F-16 в рамките на час преди това. Той твърди, че според руски и сирийски радари турските ракети са били изстреляни от 2 км. във вътрешността на сирийската граница. Турция не отговори на тези твърдения.

Ракетната система S-400 е била доставена в базата Хмеимим , намираща се на 50 км. от границата с  Турция. Руските самолети използват базата, за да атакуват цели на противниците на сирийския президент Башар Асад.

Реджеп Ердоган вече заяви, че се надява да се срещне с руския президент Владимир Путин по време на срещата за климата в Париж. Съветникът на Путин по международните въпроси Юри Ушаков заяви, че в Кремъл са приели искането на Ердоган, но не спомена дали такава среща е възможна. Русия и Турция има сериозни икономически отношения, като Москва е вторият най-голям търговски партньор на Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    5 0 Отговор
    "Реджеп Ердоган вече заяви, че се надява да се срещне с руския президент Владимир Путин"
    ...............
    Ще си остане с надеждите Реджеп-лъжливото овчарче
  • 2 Ранко

    7 1 Отговор
    Ердоган си заминава.Пари му на задника гаджала.Ще яде .......Не могат го спаси и Американците страхливи.Няма да може да каже Аллах акбар,и ще гушне букетчето..
  • 3 алцо

    0 3 Отговор
    аллах акбар

    Коментиран от #4

  • 4 999

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "алцо":

    Акбар, акбар колко да е акбар след като самите те се избиват като кучета. За сведение, ако са убити 2000 християни за последните 7-8 г. мюсюлманите са милиони.
  • 5 999

    4 2 Отговор
    Аз мисля ,че Турция сега ще види кон боб ядели в джамия пърди ли.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 РЕАЛНО

    8 0 Отговор
    На Русия,никой не може да и диктува условия-още повече във военните и действия,,,,и още повече,Турция.След този сериозен инцидент,се видя,че членките на НАТО се отдръпнаха от Турция.Франция,Германия,Италия-казаха открито на Ердоган--сърбай си попарата-ние няма да влизаме в конфликт заради теб.САЩ с половин уста го подкрепят,макар че в сената се чуват доста крайни позиции-изваждане на Турция от НАТО.Изводът е такъв-НАТО няма никакъв интерес за конфликт с Русия,и приказките за защита от Алиянса на нейни членки се изпариха за един миг...Така че,Ердоган ще го жертват в името на мира--просто Русия е прекалено голяма хапка за глупавият и самозабравил се Ердоган.И последно-да благодарим на Путин за мъдроста и търпението му...защото ние сме,м/у чука и наковалнията....
  • 8 111111

    1 3 Отговор
    как може да се подиграваш с името на Аллах- Господ, това се нарича байганьовска работа без културие и вие сте тръгна ли да са осмивате на малцинствата да е писал някой от тях с това личи кой имат морал ................
  • 9 раптор

    3 2 Отговор
    Русия не си играе с огъня, Русия е огъня!
  • 10 Георги Икономов

    0 4 Отговор
    Господа и тук таме някоя Дама!:) Русия няма как да е в Сирия без благословията на НАТО! Явно не си падате по географията, ама от зор заман земете погледнете някоя и друга географска карта! Не Турция, политиците на Турция преиграха! Но, хак да им е!:) Тия, не се харесват не само в Европа, но явно и в САЩ! Вярно спечелиха изборите в собствената си страна, ама това не стига!:)
  • 11 диан

    3 0 Отговор
    браво така се става президент за колкото искаш
    за 1 човек какво правят
    ако бяха свалили наш самолет
    имаше да им се извиняваме :(
  • 12 Дядо поп

    3 0 Отговор
    Турция постъпи като държава с имперски амбиции.Добре
    не ги ли виждаха тези амбиции руснаците по-рано в
    говоренето на Ердоган,че допуснаха такова обвързване?
    Не ги ли вижда тези амбиции и ЕС та искат да го пуснат
    в кошарата и тъпчат Европа с мюсулмани и ние
    обикновените европейци да им сърбаме попарата.
    Няма мюсли няма проблеми,това и бай Тошо го осъзна,
    мир на праха му,нищо,че някой го подиграват,бил прост,
    ама излиза,че е бил много по-умен от цялото руководство
    на ЕС.
  • 13 териер

    1 4 Отговор
    Не отбрана трябва а атака в противен случай ПУТИН ДА СИ ХОДИ ПРИ КАБАЕВА!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания