Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 11:49 831 0

В САЩ прекратяват програмата за електронно следене

  • сащ-
  • програмата-
  • следене

Преустановява се събирането на данни от телефонни разговори

Агенцията за национална сигурност към САЩ ще преустанови ежедневното събиране на записи от милиони телефонни разговори, съобщи Ройтерс.

АНС ще прекрати своята широкообхватна програма за наблюдение 23:59 ч. на съботния ден, американско време. От Белия дом обявиха, че програмата ще бъде заменена от нова система с по-малък мащаб на обхвата.

От 29-ти ноември се преустановява и програмата за електронно следене на гражданите в страната. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Нед Прайс заяви, че събраните през последните 5 години от АНС записи ще се съхраняват до 29-ти февруари 2016-та, след което ще бъдат унищожени. През юни Конгресът на САЩ прие закон за забрана на електронното следене на американски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА