Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 13:10 709 0

Канада отпуска милиарди за борбата с климатичните промени

  • канада-
  • климатичните-
  • промени-
  • париж

Това бе обявено дни преди срещата за климата в Париж

Канада ще отпусне помощ от $ 1.98 млрд. за борбата с климатичните промени, съобщи „Ройтерс“.

Това бе съобщено от канадския премиер Джъстин Трюдо след срещата на страните от Британската общност. Парите ще отидат за финансиране на програми за ограничаване на ефекта от климатичните промени в развиващите се страни. Идеята е да бъдат намалени вредните емисии чрез финансиране на проекти за производство на чиста енергия.

Трюдо оглавява новото либерално правителство в Канада, което обеща, че ще предприеме много по-засилени мерки спрямо околната среда. Предходното правителство бе широко критикувано, за това, че не прави съществени стъпки за ограничаване на глобалното затопляне.

Решението бе оповестено само дни преди началото на срещата за климата в Париж. В същото време Отава подкрепи позицията на САЩ, че каквито и да е цели за намаляване на въглеродните емисии, които бъдат договорени в Париж, не трябва да са правно обвързани.

„В САЩ има политически реалности, които не позволяват приемането на правно обвързващи цели. Ние не очакваме тези цели да бъдат обвързани чрез международното право“, заяви канадският министър на околната среда Катлин Маккена.

Американският държавен секретар Джон Кери вече обяви, че каквато и сделка да бъде постигната в Париж, тя няма да бъде под формата на договор. Това привлече недоволството на френския президент Франсоа Оланд. Срещата за климата в Париж започва на 30-ти ноември, като на нея се очаква да присъстват представители на 200 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: