28 Ноември, 2015 17:31 4 926 9

Турската реакция прилича на театър на абсурда

  • реакция-
  • театър-
  • русия

Това бе заявено от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков

Реакцията на турските власти спрямо свалянето на руския Су-24 прилича на театър на абсурда. Това бе заявено от говорителя на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Президентът на Турция направи изявление, в което заяви, че ако турски самолет бъде свален над територията в Сирия, това ще бъде считано за акт на агресия. Тогава как да разбираме това, което се случи с руския самолет? Това прилича на един вид театър на абсурда“, заяви Песков.

Говорителят заяви, че предпочита да не коментира евентуалните тежки последици от инцидента като възможното блокиране проливите за корабоплаване от страна на Турция.

„Обстоятелствата са безпрецедентни. Хвърлено е предизвикателство към нас, което трябва да има отговор. Всички, които могат трябва да използват влиянието си, за да се гарантира поне някаква предвидимост от турската страна“, допълни Песков.

Той допълни, че руските и френските военни обсъждат алгоритъма за действие по отношение на ситуацията в Сирия. Към този момент обаче трудно може да се говори за коалиция. Според Песков Русия е отворена за преговори и сътрудничество с оглавяваната от САЩ коалиция.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 1 Отговор
    С какви самолети разполагат пуйките???От преди 20-25 години разни Ф-16 и подобни!!!Къде са тръгнали тези нещастници?Все едно да ударя шамар на Кличко!!!!Луди хора!!!!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Европеец

    2 0 Отговор
    Ердоган си помисли че НАТО ще го пази.Сега започва да се усуква като видя дебелия край.
    Това са грешките на великите сили от миналото.Оставиха турците в Европа не ги върнаха в естествения им хабитат Азия само с тяхната територия с отделен Кюрдистан.Така нямаше да имат претенции да са велика сила и да си позволяват такива изцепки.
  • 3 zzz

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    а ние с какви самолети разполагаме гледай първо нашата държава и после коментирай други
  • 4 заблуден избирател

    0 0 Отговор
    Кой ще дойде да подкрепи за следващите избори в зала " Армеец" наш главунчо ? Този на комшиите няма да му е до това, ако все още го има.

    Коментиран от #8

  • 5 бмв е61

    0 0 Отговор
    голяма грешка на турция,но и логично тя все пак каква религия изповядва няма смисъл от коментар
  • 6 Пацо

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Бойниня изтребител Су-24 на специална мисия, който турците свалиха е самолет от 1974 год.
    Страшно е когато профани започнат да коментират неща, от които и блех понятие си нямат.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пацо":

    Пацо ти направо си блех специалист. От кога су24 стана боен изтребител. Страшго е когато спецове като теб започнат да ръсят мозъци.

    Су24 е самолет който Русия може да си позволи да загуби. Сега ще видим доколко ердоган ще издържи на шамарите. И боко тиквата ще отиде ли да му помага на митингите както манафа махаше от зала Армеец.
  • 8 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "заблуден избирател":

    Боко си трае,но козела Местан заедно пияницата Доган и господин КОЙ ще трябва да занесат ибрика на господаря си в Анкара да се подмие след такова на.иране.
  • 9 Т 50

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пацо":

    Су 24 е старо поколение фронтови бомбардировач.В Сирия е за да си долита часовете преди пенсия.Няма нужда да пращат на чалмите най новото.Както знаеш има и СУ 34 там.
    А с ф16 ще се справи спокойно дори Миг29 който също си е над 30 годишен самолет но с много по добра авионика и мощно въоръжение.
    Да не говорим за Су 27 и Су 35 които в последните си модификации имат прихващане на цели до 400 километра.
    Турция ясно съзнава че не може да се противопостави на модерното руско оръжие и за това сега се оглежда като заек в люцерна от къде ще и дойде.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания