Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 18:19 3 158 13

Камъни и гранати летят по границата на Македония с Гърция

  • македония-
  • границата-
  • гърция

Македонските власти започнаха изграждането на гранична стена

Масови сблъсъци между полиция и бежанци избухнаха по границата на Македония със Сърбия, съобщи „Ройтерс“.

Имигрантите недоволстваха срещу решението на македонските власти да започнат изграждането на ограда по границата с Гърция. Според Makfax поне 1000 имигранти са започнали да хвърлят камъни по граничните полицаи.

Преди две седмици, Македония, заедно с още няколко държави от т.нар. Балкански бежански маршрут взеха решение, да не приемат политическите имигранти, които се опитват да намерят път към Западна Европа. Правозащитни организации разкритикуваха решението, което позволява достъп само на имигранти от Сирия, Ирак и Афганистан.

Така стотици ирански, пакистанци и мароканци останаха блокирани в зоната между Македония и Гърция. Властите отвърнаха на имигранстското недоволство със сълзотворен газ и шокови гранати. Има информации за 18 ранени служители на реда.

По-рано днес македонските полицаи започнаха изграждането на ограда, подобна на тази в Угария. Все пак властите заявиха, че няма намерение да запечатват границата.

В същото време македонската полиция съобщи, че е успяла да заяви терорист, свързван с Ислямска държава. Той е представен с инициалите Ш.Р. Той е пребивавал в Сирия през 2013 г. и през месец октомври на миналата година. Операцията по задържането му е продължила няколко месеца. Според местното вътрешно министерство заповедта за неговото задържане е била издадена през месец август.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    3 0 Отговор
    Браво на Македонците!Така трябва!
  • 2 Патриот

    2 0 Отговор
    Тези бежанци много бойни бе. Уж от война бягат, а те война по границите правят, като чели тези държави са им длъжни нещо.
    Що не вземат да хвърлят камъни в Сирия, Афганистан, Турция, Иран и из Африка?
    Ама Европа нали е цивилизована и те само с перо и хубави приказки боравят.
    Я пусни червените барети на бай Тошо, да видим кой камъни ще хвърля или стачкува.

    Коментиран от #9

  • 3 една

    2 0 Отговор
    какъв сълзотворен газ,направо куршуми за тия!
  • 4 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Ето това са "добрите хора, заслужаващи подкрепа и закрила". Ако не поканиш гостите, чупят ти прозорците.....
  • 5 Toko

    2 0 Отговор
    Измет
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Крайно време е да ги посрещнат с ....хляб и сол !
  • 7 Българин

    1 0 Отговор
    Стягайте нашата граница не да ми пращате контингенти насам натам.Тази сган трябва да бъде спряна защото на Ердоган както се видя не може да се разчита,той искал империя да прави и пускането на такива му е в плановете.
  • 8 ани

    1 0 Отговор
    Браво на македонците !! Така се защитава държава !! Малката армийка която ни остана да си влезе в ролята и да защити нашите граници !!! Крайно време е за каналджиите на имигранти да се прилагат най-строги закони !!! Стига с това потупване по гърба и условни присъди !! Всички нелегални имигранти да се връщат до границите от където са дошли !! Стига толерантност към чуждите и безразличие към българите !! До гуша ми дойде !!!
  • 9 ани

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    Не смея да си помисля какво ги чака децата ни !! Нашите "работливи" народни представители вместо да работят извънаредно при този огън който гори наоколо , те си удължават ваканцията !
    ГАДОВЕ!!!!!!!!!
  • 10 некойси

    1 0 Отговор
    И с гумени куршуми ...
    Макетата понеже не са членка на ЕУ и са имунизирани от слугинаж, реагират адекватно.
  • 11 знайко

    1 0 Отговор
    Трябваше ли това да се случи за да разберат толерантните интелигенти, че всъщност ние, Европа е слаба. Слаба е поради неадекватната за ситуацията толерантност и демократичност. Заливат ни орди от агресивни примитиви, които не са слаби. Те имат по десетина деца. Ние по колко имаме. Не ни вкарвайте във филма със съжителство с подобни хора. Ние няма да съжителстваме с тях. Просто ще се наложи да си т ръгнем и да оставим Европа в ръцете на нашествениците. Те обаче ще и придадат облика на страните от които идват. И отново ще тръгнат да се настаняват в нашите нови земи. Да се ползват от отново от благата създадени от нашата цивилизация.Жалка картинка. Предателство към паметта на предците ни от страна на малодушните еврочиновници, които вместо да заповядат употреба на сила за пресичане на унищожителните набези на икономическите скакалци се занимават с не по.малко опасните права и свободи на гейовете. Не ща да ме приемат нито като интелигентен, нито като толерантен, а семейството ми да живее спокойно в България с българи.

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "знайко":

    Няма къде да бягаме , а ще се бием за земята ни , за която е пролята кръвта на дедите ни !!!
  • 13 mediator37

    0 1 Отговор
    Посрещането на тези трябва да става по модела "Време разделно":
    - На едната страна дръвника с брадвата;
    - На другата страна дежурен поп и сребърен кръст за целуване. След процедурата по приемане на християнската вяра следва софра със сланина, козунак и червено яйце.
    И ето така новопристигналият избира- дръвник или софра.
Новини по държави: