Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 19:09 2 701 5

Смъртта на Тахир Елчи е планирано убийство

  • турция-
  • тахир елчи-
  • планирано

Това бе заявено в изявление на кюрдската Демократична партия на народите

Прокюрдската Демократична партия на народите свика протестен митинг в Истанбул след убийството на видния юрист Тахир Елчи в Диарбекир, съобщи „Ройтерс“.

Сур бе убит по време на своя обществена проява в град Сур, където имаше сблъсъци между бойци на ПКК и полицията. Премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че не е ясно дали Елчи е бил убити по време на престрелките или е бил убит. В сблъсъците загина и един полицай.

От ДПН определиха инцидента като „планирано убийство“. Елчи многократно критикува турското правителство и призоваваше да се прекрати насилието, идващо от конфликта с ПКК. Той отхвърляше определението на кюрдската фракция като терористична група.

Според ДПН Елчи е бил цел на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

„На мястото на Тахир Елчи ще се появят още много Тахир Елчи. Те ще продължат борбата за законност и справедливост.“ Това се казва в изявление на партията.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дед Мороз

    0 0 Отговор
    Сега за новата година един подарък на кюрдите независима държава и Ердоган да си сънува османската империя.

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дед Мороз":

    Ама преди това много "пиротехнически" подаръци, та да могат подобаващо да "известят" комшу за джамбурето.
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    КАКТО УБИХА ХРАНТ ДИНК
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Турция ще бъде нацепена откъм г.зът.
  • 5 stenly

    0 0 Отговор
    Аз се чудя защо някой не погледна това което е написано от Росен Стойчев...нещо като редактор примерно. Пробвайте да прочетете вторият абзац и се опитайте да преброите правописни и стилистични грешки...абсурд. Моля ви, все пак се имате за някакъв вид медия, пробвайте да е малко по-сериозно. Това не е нападка а градивна критика.
Новини по държави: