Last news in Fakti

28 Ноември, 2015 19:59 1 010 0

300 000 души в Уганда към папа Франциск: Обичаме те

  • папа франциск-
  • уганда-
  • обичаме

Той отслужи специална меса в африканската страна

Около 300 000 души присъстваха на голямата сутрешна меса, която папа Франциск отслужи в най-важния християнски храм в Уганда, съобщи Ню Йорк Таймс.

Месата бе отслужена около християнската светиня, намираща се в околностите на столицата Кампала. Според говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди на службата са присъствали около 300 000 души. Тя се състоя край църквата, посветена на 45 католици, които са били измъчвани и изгорени живи по заповед на местен владетел в края на 19-ти век. Хората скандираха „Обичаме те“ при появата на папата.
 

Папата посвети и реч на хората, които страдат от ХИВ. Той призова жителите на Уганда да се държат като мисионери в своята родина и днес. Главата на рикоматолическата църква имаше проява на самолетна писта в Кмпала, където го очакваха 150 000 млади хора.

„Нашият свят, който е разкъсван от войни се сблъсква с безпрецедентно движение на хора. Начинът, по който се отнасяме с тях е проверка за нашата човечност“, заяви папата, визирайки бежанците.


„Важно е да се грижим за бедните, болните и тези, които са изпаднали в беда. Тези признаци виждаме душата на един народ. Младите са бъдещето, за тях трябва да има надежда“, заяви папа Франциск. Утре той трябва да посети Централна Африканска Република.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА