28 Ноември, 2015 20:52 16 468 56

Владимир Путин стовари икономическо кроше върху Турция

  • владимир путин-
  • круше-
  • самолет-
  • турция

Той подписа указ за икономически мерки спрямо страната

Руският президент Владимир Путин подписа указ за специални икономически мерки спрямо Турция, съобщи ТАСС, позовавайки се на прес службата на Кремъл.

Решението въвежда забрана или ограничение върху вноса на определени стоки от Турция в Русия. Списъкът е съставен от руското правителство. Ограничени са и редица дейности на руска територия, които се провеждат под егидата на Турция.

На руските работодатели им се забранява да наемат турски работници от 1-ви януари 2016 г. Действието на безвизови режим между Турция и Русия ще бъде ограничено от 1-ви януари.  Въвежда се забрана за чартърните полети между двете страни. Ограничава се действието на организации, които са под юрисдикцията на Турция, които работят на територията на Русия. Путин нареди да бъде обезпечена сигурността на морските пристанища в Азовско-Черноморския район.

Мерките се взимат, след като в началото на седмицата турски изтребители свалиха руския Су-24 по границата със Сирия. Установява се засилен контрол над авиопревозвачите на руска територия, за да се обезпечи сигурността в страната. Руското външно министерство вече е било инструктирано да уведоми турските власти за взетите решения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йчъю

    2 0 Отговор
    круше?
  • 2 том

    1 0 Отговор
    Токат?
  • 3 Паисий

    2 0 Отговор
    Ами направо напишете на Росен, че се пише кроше, а не круше!

    Коментиран от #9

  • 4 киро

    2 0 Отговор
    Трябва Европа да прилага тези наказателни мерки върху Турция , защото тя е съучастник на ИД- купува и нефта и така става спонсор на тероризма !!! А той от своя страна прогонва хората от родните си места и по този начин се ислямизира Европа , а и я дърпа назад финансово защото трябва да се дават пари от бюджетите за тези бежанци! Ние на нашите баби и дядовци не увеличаваме пенсиите , а на бежанците трябва да им осигурим удобства ! И без това тия навлеци после са недоволни - не сме били толерантни . Ние ако отидем в тяхната страна те колко ли ще са толерантни ?
  • 5 гост от бургас

    1 0 Отговор
    Киро, не само бежанци могат да бъдат недоволни утре..., когато разберат колко се натискаме след грузия, украина и турция, да докажем вярността си към императора във вашингтон https://news.mail.ru/politics/24115271/?frommail=1 Тук по новините не казват нищо, явно да не сънуваме лоши сънища през ноща...за всякакви камикадзета, които след това идват и гърмят като в париж

    Коментиран от #18

  • 6 Бугразлия

    2 5 Отговор
    Мръсната КГБ ссволоч, продължава да изтезава народа си! Колко прост лидер трябва да си да забраниш на нацията си да потребява стоки от които има нужда ? Заприлича на Ким Чен Ун !? То и Асад не е по различен, като изтрепа 300хил. сирийци с химически оръжия... Тези за вредни да планетата, а русофилията ще струва скъпо на децата ни.
    А за русофилите изтъкващи аргумента с "братския народ, освободител" , мога да им кажа само да си прочетат историята и да видят как Русия е фалирала България 3 пъти през последните 150 години, а сега ни продават най-скъп газ , а чрез Лукойл и Лукойл енерджи източват благосъстоянието на България!

    Коментиран от #12, #14

  • 7 Морския

    3 0 Отговор
    Бургазлия, не се напъвай брат!
    На русофил атакист и до утре да се опитваш да му отвориш очите няма как да стане!
    Целите са им гурелясали с руски гурели...
  • 8 durazi

    1 0 Отговор
    Как след този случай не стана ясно, че именно турците провеждат етническо прочистване в Сирия и това е една от причините за мигратския поток през България. Обаче всеки който е прозрял това, еврейската пропаганда обявява за руски трол. Троловете са в София, вдигат цената на винетката, а го правят защото са там назначени от световните чифути.
  • 9 Папур Шпеков

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Паисий":

    За журналист, Росенчо е много неграмотен.
  • 10 Vasik Atanasova

    2 3 Отговор
    ТОЙ И ДЕСЕН ПРАВ ЩЕ УДАРИ
  • 11 onq s konq

    3 1 Отговор
    От това кроше колкото пострада Турция,точно толкова ще се отрази и на Русия,че и повече.Не че не го знаете,но някакси го премълчавате?:)

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дядо поп

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ако влак удари тъпак,дали влака ще пострада колкото
    тъпака?
  • 14 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бугразлия":

    Явно входно-изходните ти портове доста са задръстени
    след като не виждаш,че САЩ и ЕС въведоха подобни
    санкции но срещу Русия по повод анексирането на Крим.

    Коментиран от #15

  • 15 алцо

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дядо поп":

    умрука е за теб ПУТУО неможе да праднес на турците

    Коментиран от #16, #19

  • 16 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "алцо":

    Добри пожелания, но поне да бяха написани от грамотен човек, завършил училище в БЪЛГАРИЯ а не в Турция.
  • 17 onq s konq

    2 0 Отговор
    Много неразбираема статия!Нищо не разбрах от нея! Какво щял Путин да прави?
  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост от бургас":

    Знаеш ли че да 1944година Бургас е бил по-малък от Карнобат. Благодарение на Нефтохим и океански риболов и ТИР създадени с помощта на СССР Бъргас е това което е сега. И в момента за 25 години гробарите направиха няколко тротоара а реват че са най красивите. Няма град в България където да са разграбени и застроени площади улици и зелени площи както в Бургас в момента. Но няма как да му обясниш кое е правилно.

    И днес най големите инвеститори и работодатели в Бургас са руските туристи и руските фирми. Без тях митко седесето няма как да слага плочки по улиците.

    Но нали е традиция да гледат лъскавите чужденци по пристанището и да подсмърчат като циганета. И вместо да градят постепенно бъдещето на децата си разрушиха това което е постигнато и сега вземат кредити които не могат да върнат, а хранят с тях малцинства и мигранти. Тотално ислямизиране.
  • 19 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "алцо":

    Пиши на турски поне да те разберем,ама сигурно си
    неграмотен и на майчиния език.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ТУРЦИЯ НА САПУН

    0 0 Отговор
    Браво на ПУТИН ! Това е само началото ! Тая турска продажна измит заслужава да бъде ИЗГОРЕНА ОТ РАКЕТИ !!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Kcaniba

    1 1 Отговор
    Всички които са слепи и не усещат полъха на ислямизацията нека плюят Русия!! Те са забравили какво са преживели предците им, но Османите са били в пъти по човечни, от това, което се случва днес!!! Това, което днес са радикални ислямски сили, е равно на тотална война!! Тези, които мислят, че понеже плюят Русия и хвалят Турция се заблуждават, тях също ще ги колят, като в клиповете на ИДИЛ!!!
  • 25 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор
    при удара ще пострада по-силно русия,щото турция има икономически партньори дето ще я подпомогнат ,а русия няма такива.путин е цар в това да взема неадекватни икономически решения и политиката му спрямо всички съседи на русия ясно го показва.успя да се скара от финландия до турция с всички и руснаците ще понесат цената на икономическите рестрикции!

    Коментиран от #26

  • 26 даммм

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Десислава Димитрова":

    Така ли мислиш---май се изкара по-умна от тези в Кремъл бе...Не съм русофил--но глупостите ти тук,минават всички граници.Та лично на теб да ти кажа--моли се,за здравето на Путин и да продължава да е така мъдър и хладнокръвен---иначе при тази ситуация със СУто--да беше изпепелил Истанбул--а покрай него и ние да дадем фира....Така че,ти си просто трол-и то платен........--което е най-лошото....Готова си да сложиш фес-само и само да им е гадно на руснаците......

    Коментиран от #49

  • 27 просто факти

    2 0 Отговор
    Абе те руснаците не могат да се оправят с един Крим,че има режим на тока,не изплатени заплати и пенсии а тръгнали с Турция да се занимават от където им валят пари.Накрая Турция ще им бие шута и ще ги замести с други бизнес партньори.Може би и това е била целта на Турция но ще се разбере след време.

    Коментиран от #29

  • 28 териер

    3 1 Отговор
    Путин ако си мъж, затвори най-голямата джамия в Европа/ за 20 годишен ремонт/ която незнам защо отвори !
    КАКВО ПРАВИМ СЪС САМОЛЕТИТЕ? Равносметката е проста - свалени самолет и хеликоптер и двама загинали !!!Сега ти с домати и краставици ли ще ги замеряш или с долно бельо!Стига глупости!Ако си панславянски водач за какъвто ние те имаме свали два турски самолета или си подай оставката !Ще дойдат други да свършат тая работа!На война като на война!

    Коментиран от #40

  • 29 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "просто факти":

    Явно служителите на онова нещо в президентството пак защитават тероризма. Какво общо има терористичният акт извършен от неофашистите в киев а именно взривяването на електропроводите.

    Просто това е поредният ненормален ход на марионетките в киев. Русия има достатъчно енергийни източници и е въпрос на време електрозахранването в Крим да се нормализира.

    Кой сега в Крив дори ще си помисли да се присъедини към украйна? Естествено че никой.

    Такава противочовешка постъпка да оставиш милиони без електричество могат да направят само изроди.

    Извинявам се на целият свят за писанията на същества като деса, простият факт и компания.

    В каква държава сме принудени да живеем да се плаща на подобни.

    Коментиран от #30

  • 30 просто факти

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Електропроводите в Крим не са Руски а Украински и положени с Украински пари.Както Русия си взе Крим така и Украйна си взе тока.Сега ще видят Кримчани Кон боб ядели ;)Путин освен за неговата си фамилия и обкръжение за нищо друго не мисли.Постоянно са му долари в главата щото нефта с долари се купува.

    Коментиран от #35, #37

  • 31 гост

    0 0 Отговор
    продажните тролове пак с евтините номера +/- :)
  • 32 иван

    1 0 Отговор
    Браво Путин сложи съседите на мястото им ,че се забравиха.Те си мислят че като в България могат да си правят каквото си искат и срещу дребни пари ще купуват всичко.

    Коментиран от #33

  • 33 FR V

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "иван":

    главният губещ е руският народ !
    Държавната машина го е въвлекла в мегаломанските авантюри на Путин и кликата около него.
    Не ти ли е ясно ,че Русия със всеки изминал ден върви назад и изостава във всяка сфера на живота!

    Коментиран от #36

  • 34 бизнес работи

    1 0 Отговор
    при тая ниска рубла едни 50 милиарда не са малко.ръшаните ще го усетят следващата година заради по високите цени,сега е още рано.турците няма да реагират и ще го оставят да се самоубие.много добре са го замислили евреите,пуснаха стръвта на Путин и той захапа като шаран.
  • 35 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "просто факти":

    няма такова нещо като украински народ - украйна: на края. На края на руската федерация. Това че има разни поляци там не значи че има украинкси народ. Колкото македонците са различна народност от българите, толкова и в украйна има народ.
    И именно руската федерация е построила тези далекопроводи ,така, че те са си тяхни.
  • 36 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "FR V":

    Кои са мегаломанските му авантюри? Коя държава е нападнал Путин - без да ми дънкаш глупости за украйна, щото ако путин я е нападнал, то тогава можем да кажем че америнакците я нападнаха преди това, направиха преврат и си сложиха марионетки за диктатура.
    Путин си защитава интересите, които западните раздавачите на морал и демокрация се опитват на накърнят - нищо лошо няма в това, негово право си е. И дори и да ползва нерегламентирани методи, играта е такава - западните плъхове играя по този начин, с кървави революции и подкупи и марионетки. Щото са п*..ли, на които не им стиска да се изправят срещу него лице в лице, ясно им че ще последва поредния Виетнам.
    Освен това е единственият, който се бори с тероризма и защитава православното християнство, а не като кирливата американска коялиция от 70-80 държави, която точи петрол от ИД, взима си обратно кинтите, като им продава оръжие и им осигуравя медицинска и техническа помощ. Видя резултатите от тяхната борба - милиони емигранти от цял свят в Европа и милиони загинали в следствие на къравите революции. Това се нарича геноцид. И терористи шетат из Европа.
    Явно нито си българин, нито си християнин, така че беш в анадола при братята си и повече не се обаждай тука.
  • 37 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "просто факти":

    Какви украински пари та гонят когато са строени украйна не е съществувала. Я погледни какво са построили след като са украйна.
    Нищо, глад и въшки и една шепа крадци като в България които реват колко лошо е било а в същото време разграбват построеното.
  • 38 териер

    0 0 Отговор
    Вие нормални ли сте ?Адекватни ли сте ? Става въпрос за свален руски боен самолет и растрелян руски пилот!В последствие има свален хиликоптер и ощи един загинал руски военнослужещ.Наш Путин като контра действие спира търговийката с домати краставици и фин трикотаж!!!Е това ако не е подигравка с цяла Русия кое ще е ? За какво са военните за какво ни е скъпата военна техника ?Путин ПОДАЙ ОСТАВКА НЕЗАБАВНО!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 onq s konq

    0 0 Отговор
    Хаха!Ако още не си разбрал ТОЧНО БОЙНИТЕ САМОЛЕТИ СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА СВАЛЯНЕ,А НЕ ГРАЖДАНСКИТЕ:)А това че са го свалили-ами съдба,тъй му било писано и ако не го бяха свалили,щеше сам да се счупи.А колкото до "търговийката с домати и краставици...и трикотаж?!"...явно хабер си нямаш от обмен на стоки между двете страни ЗА МИЛИАРДИ!А това е срамно дори за елементарен човечец!
  • 42 териер

    0 0 Отговор
    Пиша тия факти защото тук е пълно с псевдо русофили които пишат "ще има фоерверки ще падат чалми...."титири минтири. Ами ще има фоерверки -идва нова година , ще падат чалми даже и фесове -особоно когато анадолците се напият в кръчмата . Нека всички русофили да покажат че спирането на търтовията с Турция с доматки и краставички не е адекватна мярка . Путин се огъна като червей! ОСТАВКА!Ще се намери достоен човек който да оглави Русия!Да се изкажат РУСОФИЛИТЕ!!?
  • 43 balboa

    1 0 Отговор
    Путин за пореден път се о.ра,що за контрамярка ще спре вноса на салата и парцали от турция,време е някой нормален руски политик да го смени а путио да бъде съден в хага

    Коментиран от #45, #48

  • 44 териер

    0 0 Отговор
    Защо Бай хой воюваме с УКРАЙНА?Дошли някакви на власт .... днес са на власт утре не са?С такива глупави действия се минират братските отношения между двата народа за столетия.Турците ни свалят самолет.Уж не знаели че е руски-стига глупости !Има ли някой нормален човек да вярва на подобни щуротий? Едва ли? В отговор Путин спира търговията със зеленчук?Ако не беше трагедия щеше да е голяма смешка. Путин да подаде ОСТАВКА!!!
  • 45 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "balboa":

    Аре гит бурда в диарбекр и двамата под мен. Ша съдиш Путин в Хага!
    За какво, бе, посочи една причина? Задето воюва с ислямисти и терористи ли? Време е такива като теб да почнат да ги прибират по лечебните заведения!
  • 46 Бхд БхД

    0 0 Отговор
    Все едно да отказваш салатката в ресторант е гати тъпанарите

    Коментиран от #47

  • 47 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Бхд БхД":

    Говориш като компаньонка. То пък сте си точно такива. Давате дупета за да се сложите пред терористите от вашингтон.
  • 48 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "balboa":

    Балбутник ти да не си от бхк, като този от долу който се е засекретил с промяна на една буква.
  • 49 Десислава Димитрова

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "даммм":

    ти не си русофил ,ти си путинофил!!!!ти и компаниятра сте готови да жертвате българия за путиновото благоденствие.готови сте да жертвате свободата тук за тиранията там и се надявате путин да ни бомбандира.тва си е сериозна патология ,експерте.иначе в кремъл се вижда кви са умници щом народа на най-богата на ресурси страна мизерства.
    та за какво да бомбандира диктатора истамбул?за това рче след многократно нарушение на границите на съседите и не съседите се намери един да му свали самолета?през последната година путиновите самолети нарушават въздушното пространство на половин европа и турция и кво се очаква от турция да чака да облетят анкара ли?

    Коментиран от #50, #53

  • 50 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Десислава Димитрова":

    Псина ми да повтарям едно и също, ама от мен да мине - след инцидента Гърция изнесе данни колко пъти за периона 2013-2014 е нарушавано въздушното и пространство от турците - близо 2400 пъти беше цифрата. Смятая със спаружения мозък колко пъти прави на ден това. И ми кажи какво ще стане ако гътците всеки път вземат да свалят турски самолети. Освен това между турция и Русия имаше договорка да си сътрудният в борбата срещу ИД, която турците се видя ясно че подкрепят, така както и ти явно подкрепяш радикалния ислямизъм и тероризма. И това, което направиха е напълно типично за подли кърлежи от вашата пород - нямат смелостта да се изправят едни срещу други в боЙ и за това свалиха без предупреждение незащитен бомбандировач в гръб! А той пък е бомбандирал конвой камиони, идващи от турция.
  • 51 ДОЛУ ПУТИН

    0 1 Отговор
    ДОЛУ КРАДЛИВИЯ РЕЖИМ НА ПУТИН.
    НЕ МРАЗЯ РУСНАЦИТЕ, НО МИ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА, ДА СЕ МАХАТ !

    Коментиран от #52

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Десислава Димитрова":

    Много свободно боравиш с епитетите, да не се спънеш някъде.
  • 54 Питанка

    0 0 Отговор
    Десо ма, ти защо имаш два профила с един и същ никнейм? Пък се оправдаваш, че си Стоян ама пишеш от профила на жена ти. Жена ти и в Probook ли е регистрирана? Нещо не ми се вярва. Да си усложняваш живота за някакви центове, тр**яа много, ама мнооо да си умрял от глад.
  • 55 териер

    0 0 Отговор
    Всичките така само наричащи се русофили ,на практика се оказват путинофили!Ако погледнем ,мерките който Русия /Путин /предприема то те повече ще засегнат самите руснаци отколкото турците! Ефекта ще е увеличаване на цените на стоките от първа необходимост за руснаците! Ако това не е така нека путинофилите да го обяснят как е !??И когато ясно се видя че Путин е безгръбначно е време да кажем стига !До тук! Никои няма да го съди в Хага достатъчно е да се оттегли в Подмосковието ,да си харчи парите и да остави Русия в компетентни ръце !!!Очаквам изказвания на "РУСОФИЛИТЕ"

    Коментиран от #56

  • 56 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "териер":

    Ами ти като си късоглед друго не можеш да видиш. Путин обаче е няколко нивяа над твоя интелект и вижда как турция инудва европа за пари и икономически облаги, вижда как на влат е застанал един тандем от диктатори, които арестуват журналистите и военните, дръзнали да им се противопоставят и разбира, че колкото по-икономически силна става подобна диктатура, толкова е и по-опасна. Затова почва първо с икономическата война.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания