Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 13:16 3 156 1

Германия изпраща 1200 военни към Сирия

  • германия-
  • военни-
  • сирия

Те ще подпомагат Франция в операциите срещу Ислямска държава

Командването на въоръжените сили на Германия може да изпрати 1200 войници в Сирия. Това бе заявено от главния инспектор на германските въоръжени сили генерал Фолкер Викер в интервю пред „Bild am Sonntag“.

Военните ще участват в операция в Сирия , подпомагайки Франция в борбата с терористичната организация Ислямска държава.

„От военна гледна точка, за поддръжката на кораби и самолети имаме нужда от около 1200 войници.“, заяви Викер. Ако това се случи операцията в Сирия ще стане най-голямата задргранична мисия на Бундесвера.

Най-вероятно правителството на Германия ще се стреми да получи мандат за начало на операцията още до края на тази година. Според Викер акцията може да започне веднага след официалното получаване на мандата.

Германия възнамерява да изпрати в Сирия разузнавателни самолети „Торнадо“, фрегата и самолетни цистерни. Според Викер в момента се водят преговори с Турция и Йордания самолетите да бъдат разположени в базите Инджирлик и Аман. Две седмици след атентатите в Париж германското правителство реши да удовлетвори молбата на Франция за помощ в Сирия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 0 Отговор
    В заглавието пише "изпраща", в текста пише "може да изпрати". Ако тези 1200 немци спрат 120 000 нашественици, заслужава си. Може и повече!
Новини по държави: