Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 14:12 2 099 22

ЕС форсира процеса по преговорите за присъединяване на Турция

  • ес-
  • преговорите-
  • турция

Това се казва в проектодекларация, изготвена преди заседанието в Брюксел

Европа ще отвори още през декември следващата глава по преговорите за присъединяване на Турция към Европейския съюз. Това се казва в проектодекларация, подготвена преди заседанието на държавните ръководители на Съюза в Брюксел, цитирана от Ройтерс.

На заседанието ще бъде обсъдена имигрантската криза в Европа, като на него ще присъства и турският премиер Ахмет Давутоглу. Очаква се да бъде изготвена обща стратегия за действие заедно с Анкара. Турция може да се ангажира да приема обратно навлезлите незаконно от нейната територия имигранти в Европа.

В проектодекларацията се казва още, че в ЕС са готови да вдигнат визовия режим за гражданите на Турция през октомври 2016 г., но това ще стане, ако страната изпълни определени условия. Естествено на този етап решенията са предварителни, като могат да бъдат променяни спрямо постигнатите договорености от заседанието.
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    ТУРЦИЯ НЯМА РАБОТА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
    АМА НИКАКВА РАБОТА
    ТЯ Е МЮСЮЛМАНСКА ДЪРЖАВА
  • 2 onq s konq

    3 0 Отговор
    Кво стана ве русофилиии?!НАТО си отвърнало от Турция,Европа я загърбила,САЩ не одобрявали действията й...Големи сте познавачи,ама изцепките си ги дръжте за "Женския пазар"!

    Коментиран от #10, #13

  • 3 qwerty

    1 1 Отговор
    До коня на оня
    Ердоган те чака да му станеш говорител като влязат в ЕС, ама да знаеш, че вазелина, дето ще ти потрябва сам ще си го платиш.
  • 4 mitko prostashki

    2 0 Отговор
    Както бях писал преди известно време на твой коментар аз съм за БЪЛГАРИЯ да е в ЕС, но ако това което се пише в тази статия стане, аз ще съм първия човек който ще иска да излезнем от ЕС и ако си БЪЛГАРИН и ти ще искаш защото ако това се случи аз не изкам да участвам в организация която лъже и лицемерства и подклажда войни.Тези мой мисли ги подкрепя факта, че има неуспорими доказателства от световни институции, че Турция не само подкрепя Ислямска Държава, а една от основателките и.
  • 5 mitko prostashki

    1 0 Отговор
    И onq s konq това няма нищо общо да ли съм русофил или русофоб защото аз съм БЪЛГАРИН
  • 6 некойси

    2 0 Отговор
    Ами както е тръгнало да включим и Израел в европейския съюз.
    Турция си е ислямска държава и има повече вземане-даване с ислямския свят.
    Нямат място в ЕС
    Действията им напоследък го доказват.
  • 7 гунчо седесарина

    2 0 Отговор
    влезнат ли тия, всички други ще излезнат.. ..дори и да казват обратното, щото така е модно в момента...
  • 8 Morgoth

    1 0 Отговор
    Няма как да не признаем, че Ердоган си изигра много добре картите - помага за дестабилизирането на Сирия, печели пари от ИД, праща имигранти на Европа и едновременно се пише антитерорист, намира оправдание да бомбардира кюрдите и същевременно извива ръцете на Европа за присъединяването на Турция. Само с руския самолет да не се беше о.рал така.
  • 9 Българин

    0 0 Отговор
    Това няма да се случи.Обещания и действителност са различни неща.Всички европейски лидери знаят че влизането на Турция в ЕС ще има трагични последици,а дори една държава да откаже Турция си остава там където и е мястото.
    Дошло е време всички като истински европейци да излезем и ясно да заявим волята си.Да си спомним за всички велики царе и водачи спрели ислямските орди пред вратите на Европа.И ДА ИЗВИКАМЕ
    НЕ НА ИСЛЯМСКАТА ИЗМЕТ В ЕВРОПА.
  • 10 Бай Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Когато Турция влезе в ЕС тогава ще празнуваш ибрик ефенди.

    Коментиран от #16

  • 11 1234

    0 0 Отговор
    Турция може и да задържи мигриращите от другите държави,но:толкова турци ще отидат в европейските държави,че ви е бедна фантазията какво ще се получи тогава.Ще се заселват във всяка една държава по пътя си докато не объркат цялата европейска общност с техния налудничав ислям.погледнете какво става в България!Отдавна се строят джамии и там където има няма по 50 60 човека,или където са само цигани,и след това ги приобщават към исляма и така си завземат територии които в последсвие ще ползват защото циганите им трябват само за сега после ще ги отсвирят на някъде.Това е отдавна замислено,даже някои накупуваха по 5,10 празни къщи,че като дойдели ,,техните" щели да им ги продават и се подготвят от далече.Ама управляващите изобщо не ги е еня за това,даже не се и досещат какво кроят турците зад гърба им,а и на цялата европейска общност.Това е постепенно завладяване на територия,без война без насилие,но с постоянно увеличаване на населението.
  • 12 Чавдар Войвода

    0 0 Отговор
    Азиатската държава Турция, няма място в Европейския съюз. Могат да се предложат на Саудитска Арабия или Обединените Арабски Емирства.
  • 13 999

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Това ако стане, след 10 години вместо синьото знамето на Евро -съюза ще е червено и до всяка звезда ще има по един полумесец което означава, че България няма да съществува. Отдавна съм разбрал, че такива хора като оня с коня и други подобни се прекланят пред турското знаме и никога не са мислили доброто на България чакат удобният момент да избиват Българи, те затова са и против Русия. В рамките на по горе написаното излиза,че Тодор Живков е постъпил правилно през 80 те години.
  • 14 тошибиян

    0 0 Отговор
    а саудитска арабия а китай кога ше ги присъедините?

    Коментиран от #15

  • 15 999

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "тошибиян":

    Ми че то и Африка не е далеч 10-тина държави спокойно могат да се приемат.
  • 16 999

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Иван":

    Той вече го е празнувал.
  • 17 кроко

    0 0 Отговор
    турция заслужава само санкции от ЕС като тези, дето им наложи Русия. Докато не спрат преминаването на джихадисти за Сирия, докато не спрат да оказват военна и техническа помощ на ИД, докато не спрат да купуватпетрол от ИД - никакво махане на санкциите. В момента в който и спрат подкрепата и ИД умира. А това спират и бежанците. Не може ердоган и давутоглу да изнудват ЕС за да ги приеме, че и кинти да им дава за бежанците, за които турция е причина.

    Сухопътната операция в Сирия трябва да започне от Босфора!
  • 18 Киро

    0 0 Отговор
    Турция никога няма да стане част от ЕС и това не е просто дрън-дрън, а факт.

    Турската икономика изобщо не отговаря на критериите за ЕС, примери много, като този, че Турция няма изграден система за събиране на данъци (ДДС например) и няма и как да се изгради такава, поради особеностите на местния бизнес. Затова литър нафта е 5 лева - оттам събират данъци. Да не говорим за протекционистичната политика на Турция за собственото производство, което няма как да спре. И още и още.

    Това е пясък в очите на баламурниците, които не виждат, че фесовете са заинтересовани само от мангизите от ЕС, за да задържат чалмите извън ЕС, а обличат това нещо в "благородни" намерения, които няма никой да изпълни!

    Коментиран от #19

  • 19 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Киро":

    киро е прав основния незаинтерасован от ес е самата турция.тя спря интеграцията си щото трябваше да реформира сериозно политическата и икономическата си системи,което ердоган и предшествениците му не бяха склонни да сторят.трябва обаче всички да сме наясно, че турция от години плаща тежка цена за процесите дето се случват в ирак и сирия ,търпейки преки икономически загуби ,а също така и давайки жертви,така че съвсем основателно трябва да бъде компенсирана за да продължи с усилията си,а и да ги увеличи!

    Коментиран от #20

  • 20 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    Аве ти в кой свят живееш, ве! Даже и в българските медии се говори по колко пари печелят ИД от трафика на петрол през турция - щом те печелят стотици милиони, кво си мислиш - че турците го правят за бог да прости ли? Напротив, печелят много повече от смата ИД, щото после си взимат парите обратно, като им продават оръжия (е, дават и на америнакците процент) ИД си плаща за да не спира турция пототка кандидат терориски към тях - тоя поток минава през турция.

    Коментиран от #21

  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "кроко":

    не разсъждаваи по икономически теми.самия факт, че си необразован би трябвало да ти говори достатъчно за компетенцията ти там.турция загуби огромни пазари вследствие на дестабилизацията на района те не могат да бъдат компенсирани лесно ,става въпрос за милиардни обороти от бизнес с ирак и района ,както и сирия.освен това тя бе принудена да увеличи военните си разходи следствие напрежението там,а и да храни два милиона бежанци.дори и да влизат някакви пари от петрола на идил те немогат да компенсират огромните и загуби.сега след конфликта и с русия загубите на турция допълнително ще се увеличат.последното дето ни трябва на нас българите е дестабилизирана турция с финансови и икономически проблеми,но ти няма как тва да го проумееш нали?

    Коментиран от #22

  • 22 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Десислава Димитрова":

    Ае, троле, да не мислиш че само от петрола лапат турците! Оръжия, трафик на хора..храни, тая терористична организация, дето владее толкова голяма територи не вегетира,бе трол елементарен. Тея джихадисти не ядат пясък. Всичко, което им трябва, им се продава на петорни и повече цени, винаги е така при ситуация на война. А всичко идава само от турция, няма от къде другаде да мине по суша - Ирак няма да пусне нищо от Саудитска арабия и т.н. през негова територия за ИД.
    И напротив, само и единствено бедни, гладни и прости турци са безопасни - колкото повече надигат глава, толкова са по-опасни.
Новини по държави: