Last news in Fakti

29 Ноември, 2015 20:17 2 718 2

Самолети във Франция белязани с арабски графити

  • самолети-
  • графити-
  • франция

Машините са от летища в Лион и Париж

Френската полиция съобщи, че  самолети на две местни летища са били изписани с графити, най-вече на арабски, съобщи „Хъфингтън Поуст“.

4 от самолетите принадлежат на британската компания Easyjet, а един на испанската компания Vueling.  3 от машините са били белязани на летище в Лион, а други две в летището „Шарл дьо Гол“ в Париж. Смята се, че самолетите са били изрисувани преди пристигането си във Франция, но вече се води разследване от властите на летищата.

Думите „Алах е велик“ са били открити изписани на резервоара на един от самолетите в Париж и са били изтрити малко преди той да започне нов маршрут.

От Easyjet вече обявиха, че приемат много сериозно всички въпроси със сигурността на своите самолети и че никога не биха допуснали полет на самолет, за който има каквито и да е съмнения. От компанията смятат, че става въпрос за обикновени графити. От там обаче работят с властите по решаването на случая. Графитите не са били свързани с атентатите в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    емиий, толерантност искате - имате я .
  • 2 Калугера

    0 0 Отговор
    Защо ги вкарвате те л...а там бе !!?? Арабите си имат арабският свят и арабските традиции, където се чувстват комфортно и имат това което заслужават. Все едно да настанят роми в Хотел Хилтън, еми няма да им е готино, няма къде да държи коня, не може да пика в градинката, не може да пуши вътре, като псува жената се чува и му правят забележки
Новини по държави: