Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 09:04 2 202 7

Враговете на Асад засилват подкрепата си за бунтовниците

  • сирия-
  • асад-
  • терористи-
  • подкрепа-
  • иран

Турция е увеличила доставките на оръжия, боеприпаси и оборудване за терористични групи в Сирия

Сирийският президент Башар Асад каза пред високопоставен ирански служител в неделя, че противниците му са увеличили оръжейните доставки и финансовата подкрепа за бунтовниците. Това става от началото на мащабната офанзива, подпомогна от неговите съюзници, която има за цел да възвърне загубените територии, пише Ройтерс.

Асад, цитиран от държавните медии, е заявил пред Али Акбар Велаяти, топ съветник на върховния лидер на Иран, че военната подкрепа, която страната му получаваше от Иран и Русия е накарала вражеските държави, които той не назова, да "увеличат финансирането и доставката на оборудване за терористи."

Сирийската армия заяви в събота, че Турция е увеличила доставките на оръжия, боеприпаси и оборудване за групи, които са описани като терористични.

Велаяти е заявил, че страната му ще продължи да подкрепя Сирия докато войната "срещу тероризма е решаваща за региона и света".

Асад заяви, че поражението на бунтовническите групировки, борещи се за свалянето на неговото управление е предпоставка за "успеха на всяко политическо решение направено от сирийците".

Сирийски военен източник заяви пред Ройтерс миналата седмица, че бунтовници са използвали направени от САЩ противотанкови ракети, закупени от Саудитска Арабия и доставени през Турция. Оръжията са оказали голямо влияние на бойното поле.

Така наречената ракета TOW е най-силното оръжие в арсенала на бунтовническите групи и е виждана в действие все по-често откакто Русия се намеси с въздушни удари в Сирия на 30 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    И стига сте наричали главорезите от идил бунтовници.

    Доставките са увеличени, но все по-малко от тях достигат до идил след като руските самолети бомбардират конвоите влизащи от турция.

    Затова и турчолята реват че били унищожени "хуманитарни конвои".
  • 2 Оня свят

    0 0 Отговор
    Бой по турската сган и по-новия султан Ердоган !
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Сега вече картинката ми се изясни и нещата ми се навързаха.
    Турците свалят СУ-то понеже им бута доставките на оръжие и боеприпаси за главорезите.
    Тогава за чий ... се натискат за ЕС?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    По икономически причини.Защото ЕС е не само безвизово пътуване между страните членки,но и ЗАКОННО право на работа с осигуровки и равна заплата с местните,ЕС е СУБСИДИИ за почти всичко което можеш да си представиш,ЕС е БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ.И изобщо кой каквото и да ти говори,да знаеш че става дума за пари!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Абе вероятността да стане открит военен конфликт между американските кържели и Русия е много малка - те страхливите кърлежи никога няма да се изправят открито срещу руснаците. Ама явно работата със ИД няма да мине без турция - тя може и да е американска подлога с регинален манталитет, но все пак ако турция се премахне от схемата, ще е много по лесно да се сложи край на ИД. А турция като гледам няма намерение да спре с подкрепата си за ИД и явно трябва да има военна операция и в турция.
  • 6 КРОКО

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    ЗАЩО ТУРЦИЯ СЕ НАТИСКА ЗА ЕС

    Горе-долу са добре като икономическа сила - имат основата, която я изградиха през последните десетиления. С помощта на американците вече намърдаха милиони мисюлмани в Европа (а имат и от преди това доволно тяхни хора вече в Европа) и искат да играят роля в мисюлманския свят - предста ви си милиони мисюлмани в Европа с добро име за турците и с платежоспособността на средностатистически европеец, когато тези се поостановят вече в ЕС. Само, че докато това стане, сметката ще е за европа.

    АКО В ТОЗИ МОМЕНТ ТУРЦИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕС, ТОВА ЩЕ Я ИЗТРЕЛЯ В НЕБЕСАТА КАТО ИКОНОМИЧЕКСА СИЛА.

    А ЕС става автоматично ФЕС - турците след като завземат икономически европа и вътре имат милиони тяхни хора, ще е много трудно да ги махнем и ще могат да си правят каквото си искат.

    ТОВА Е ИСТИНАТА

    Коментиран от #7

  • 7 спомени

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КРОКО":

    Ще трябва да им организират екскурзия като Бай Тошо през 89 та.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания