Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 17:11 3 788 21

Обама към Путин: Асад трябва да си ходи

  • барак обама-
  • владимир путин-
  • су-24-
  • руския-
  • париж

Той проведе разговор с руския президент Владимир Путин по време на конференцията за климата в Париж

Американският президент Барак Обама призова руският държавен глава Владимир Путин да започне работа по намаляване на напрежението между неговата страна с Турция, съобщи ABC. Двамата разговаряха в колоарите на международната конференция за климата, която се провежда в Париж.

Според говорителят на Путин – Дмитрий Песков разговорът е продължи 30 минути, като Обама е изразил съжаление за инцидента с руския самолет, който бе свален от турски изтребители в началото на миналата седмица. Двамата подробно са обсъдили събитията в Сирия, като са изразили подкрепа към стартирането на постигането на политическо решение за Гражданската война в страната. И двете страни са ангажирани в нови дипломатически усилия във Виена, които да дадат резултати до седмици.

Според Белият дом Обама е заявил на Путин, че сирийският президент Башар Асад трябва да напусне своя пост като част от евентуален преходен политически период в страната. Той е настоят Русия да съсредоточи своите удари срещу Ислямска държава, а не срещу сирийските бунтовници. 

Двамата са обсъдили и въпроса около ситуацията в Украйна и са подчертали нуждата са възможно най-бързото реализиране на договореностите от Минск. Обама подчерта, че санкциите срещу Русия могат да бъдат свалени, ако Москва напълно изпълни своите задължения по минското споразумение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тая песен сме я чували вече няколко пъти.

    Свалиха "диктатора" садам и наложиха радикален ислям за да създадат урода идил и да тероризират Европа с ислямизиране.

    Свалиха "диктатора" кадафи и наложиха радикален ислям зада създадат урода идил и да тероризират Европа с ислямизиране.

    Сега отново искат да свалят "диктатора" асад и целта е същата. Дано номера не мине че наред е Европа.
  • 2 Дамммм

    0 0 Отговор
    Ще има да чака мънкито---днес Франция и Германия казаха че са готови за коалиция с Асад срещу ИД......А Обама само ще гледа отстрани как губи влияние в Близкият Изток

    Коментиран от #9

  • 3 бурр

    2 0 Отговор
    Путин към Обама: "Банан хочешь?"

    Коментиран от #4

  • 4 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "бурр":

    Нет я уже кушал - спосибо - сказал он
  • 5 999

    1 1 Отговор
    Путин- през к....а. си ми.

    Коментиран от #7

  • 6 РАСО

    0 0 Отговор
    Американците се възползваха от демокрацията в България и си вкараха ТАНКОВЕТЕ в демократична България
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "999":

    Като си нямаш глава като хората ще ти е през това естествено спор няма по въпроса!
  • 8 кроко

    0 0 Отговор
    Сървеменната история е пълна с толкова много примери за "погрешни" американси твърдения, че трябвая да приемем за нормално, ако американците казват нещо, да правим точно обратното. Само Асад и никой друг в Сирия.

    Явно нещо Асад им бърка в плановете и то доста - американците ни докараха милиони бежанци в Европа, заставиха европа да плати откуп на турските терористи, че и да има отвори вратата, милиони загинаха заради революцийките им и борбата им срещу тероризма и по пътя на логиката ако Асад се махне ни чака нещо още по-лошо.
  • 9 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дамммм":

    пак с руските партенки,я прочети кво казва германия в горната статия :)!и да плачете и да не плачете путин пак ще удари на камък и асад си отива ,както стана със садам и кадафи,все хубави хора :)!

    Коментиран от #10

  • 10 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Десислава Димитрова":

    Да, бе, така си мисли твоя мозък. А прочети какво казва американеца в другата статия - махнаха Садам и Кадафи, възстановяваха Ирак и Афганистан и сега какво е останало от тези държави?

    Като не можеш едно смислено мнение да изкажеш, що се напъваш въобще да пишеш тука?

    Коментиран от #16

  • 11 кочо

    0 2 Отговор
    Путин излязъл от срещата с червени уши.Обама бая ги е опъвал.Сигурно е изял и някой шамар.Русия има изгода от размирици в близкия изток,защото само от там може да мине алтернативен газопровод до Европа.Докато има войни,Русия ще е монополист и ще препродава газът от Средна Азия и ще печели.Всичките л..на ги правят руснаците.
  • 12 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ СЕ ВРАТ НАВСЯКЪДЕ
    И ИСКАТ ДА КОМАНДВАТ
    ЦЕЛИЯ СВЯТ
  • 13 тру

    0 0 Отговор
    Путин не съществува.
    Има само Ботоксови двойници.
  • 14 ДУБЪЛ

    0 0 Отговор
    Путин е загинал отдавна.
    Има само двойници:
    https://www.youtube.com/watch?v=sJw34-At4t0
  • 15 тъп

    0 0 Отговор
    България е виновна за всичко, което се случва. Тя манипулира всички лидери и ги кара да правят войни.
    От БГ е дошла заповедта за свалянето на самолета и всички атентати.
    Даже едни от най-големите манипулатори са тука по-надолу....
  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    тва дето го казва един пенсиониран американски военен и тва дето го казва американския президнт ,деистващ при това са много различи като възможност работи.на военния работата му е да се подчинява и изпълнява ,а на президента да взима решения кво да се случи,,но в малкия ти мозък тези взаимовръзки трудно се правят уви!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 по темата

    0 0 Отговор
    Путин към Осама: Това може да стане само ако ти станеш човек - бял!
  • 18 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Стояне да ти кажа аз какво ще стане.

    Със сигурност догодина обанан ще бъде отстранен от белия дом. За асад също е сигурно но може и да е малко по-късно. Ще поживеем ще видим.

    Разликата е че асад го искат сирийците, свалянето го искат външни тъмни сили които изпратиха така наречената "сирийска опозиция-идил", която няма нищо общо със сирийският народ.

    А обанан и сега никой не го иска.

    Коментиран от #20

  • 19 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Десислава Димитрова":

    Не ми се прави на хитър (многократно съм ти наврял в дупката смешната ти "логика", не те бива в това) като ми коментираш от каква позиция този или онзи изказва мнение - коментирай фактите - по-долу някакъв трол ми говори за газ от близкия изток за Европа, заради който русия не искала да има стабилност в близкия изток. Да кажем, че е така. Коментирай ми обаче защо Афганиста след толкова години демократизация и възстановяване е толкова на.ран?

    Коментиран от #21

  • 20 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай хой":

    ти се радваи че е обама ,щото е прекалено толерантен .догодина като дойде някой републиканeц и ще ходиш да береш картофи в сибир :))) за да изхранваш путин и компанията!
  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "кроко":

    колко години е демокрацията в афганистан ,а?отговори на този въпрос после провери кво е било положението при руснаците,талибаните и сега сравни икономическото развитие в този период,като пак за жокер мога да ти кажа че има години с над 30% прираст в брутния вътрешен продукт на афаганистан при управлението на проамерикаското правителство на карзаи.или ти очакваш страната с най-бедното население в света за по-малко от 10 години да стане просперираща?само да ти кажа че преди година афганистан изравни северна корея по бвп на глава от населението и макар че севернокорейците не бягат от страната си ,се хранят толкова често колкото и афганистанците :)!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания