Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 17:49 1 793 2

Русия е готова да помогне на развиващите се страни

  • русия-
  • владимир путин-
  • помогне-
  • страни-
  • париж-
  • климат-
  • конференция

Според Владимир Путин страната преизпълнява своите задължения за намаляване на въглеродните емисии

Русия изпълни задълженията си по Протокола от Киото за намаляване на своите емисии. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си пред световната конференция за климата в Париж, цитиран от ТАСС.

Той обясни,че емисиите на парниковите ефекти в Русия са намалели значително за сметка на модернизацията на икономиката и въвеждането на екологично чисти и енергоспестяващи технологии.

Путин подчерта, че Русия е на едно от първите места по отношение на намаляване на енергийната интензивност на икономиката. Според него до 2030 г. Русия ще намали вредните емисии в атмосферата до 70 процента в сравнение с базовата 1990 г., Това ще бъде постигнато чрез въвеждането на нови технологии за пестене на енергия. Русия е разработила нова технология, на базата на въглеродни нанотръби. Според експерти с тази технология до 2030 г. Русия ще намали емисиите на въглероден диоксид със 160 – 180 млн. тона.

Путин смята, че в новото споразумение трябва да се подчертае важността на горите като основни приемници на парникови газове. Той подчерта, че Русия е готова да отпусне средства за борба със затоплянето на развиващите се страни. Това ще стане чрез механизмите на ООН. Русия отново изяви желанието си за провеждането на научен форум по проблемите на климата под егидата на световната организация.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TT333pp

    0 0 Отговор
    На Владимир Путин не му дреме за тия въглеродни емисии.. ако трябва да съм честен е така! Просто той много добре знае какъв подход да използва за да придърпа европейските държави към него и го постига ;) Много хитър !

    Коментиран от #2

  • 2 FR V

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "TT333pp":

    Многооо е хитър кагебееца!
    И колко европейски държави придърпа, че не мога да се сетя?!
Новини по държави: