Last news in Fakti

1 Декември, 2015 07:30 1 709 5

Първата война на Меркел

  • меркел-
  • първата-
  • война-
  • германия

Участието на Бундесвера срещу Ислямска държава е „първата собствена война“ на Ангела Меркел, пише в. Зюддойче цайтунг. Участията на Бундесвера в Косово и Афганистан бяха заварени от нейния предшественик бившия канцлер Герхард Шрьодер. Във войната в Либия Германия не взе участие. Мисиите в Конго, пред бреговете на Ливан и в Мали са мироопазващи мисии.

Командването на въоръжените сили на Германия може да изпрати 1200 войници в Сирия. Преди ден главния инспектор на германските въоръжени сили генерал Фолкер Викер в интервю пред в. „Билд ам Зонтаг“ заяви: „От военна гледна точка, за поддръжката на кораби и самолети имаме нужда от около 1200 войници...

Ако това се случи операцията в Сирия ще стане най-голямата задгранична мисия на Бундесвера“. Германия възнамерява да изпрати в Сирия разузнавателни самолети „Торнадо“, фрегата и самолетни цистерни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Europe

    0 0 Отговор
    Хайде сега и вермахта да се намеси,че да стане хубав компот.Баба Меркел напоследък много глупости направи дано този път свърши работа до край не само да дава милиарди на ислямиста Ердоган.
  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор
    Ама нали тя вече участва на страната на идил като плаща на ердоган три милиарда. Сега какво, двоен агент ли ще го играе?
  • 3 КРОМАЗА

    0 0 Отговор
    Чудя се на германския народ ,как продължава да търпи тая сбабичосана ,шизофреидно разстроена американска подлога ,да продължава да дрънка и върши глупост след глупост ? После защо неофашизма в Германия пак се зараждал ,ще питат разни евро - гейски политичета. Отговора е прост - защото политическата върхушка в европа върши само глупости и простотии.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    При положение, че именно меркелето вкара в европа толкова милиони мисюлмани и именно тя натиска за плащане на откуп на турците и вкарването им в ЕС, според вас срещу кой ще се бори германската армия- не срещу ИД, а срещу Асад. Турците искат европа да стане един турски пазар - милиони мисюлмани, гледащи с добро око на турция, която има икономическите и производствени мощности да им предложи продукти - няма друга такава мисюмаска държава. По този начин ще стане поне от значимите еврпоейски сили и взимайки в предвид застаряващото население на ЕС, ще става все по-силна.
    А ЕС, вместо да наложи икономически санкции на турция, както направи Русия, заради подкрепата и за ИД и ролята и в бежанските потоци си сваля гарда пред турците - ако им наложат същите санкции, турците нямат къде да мърдат - те нямат други богати пазар, които могат да им помогнат да се развиват, освен руския и този на ЕС. Само изолация за турция.
Новини по държави: