Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 20:06 1 736 3

Християните и мюсюлманите са братя и сестри

  • християните-
  • мюсюлманите-
  • братя

Папа Франциск говори по време на посещението си в ЦАР

Папа Франциск призова всички християни и мюсюлмани да се обединят срещу насилието и в името на религията да „кажат не на омразата“, съобщи ДПА.

Това папата заяви по време на посещението си в Централната африканска република. Той посети джамия в Банги, която се намира в един от най-големите мюсюлмански квартали в града.

„Християните и мюсюлманите са братя и сестри. Ние сме наясно, че в основата на последната вълна от насилие ,която разтърси вашата държава не стоят правилни религиозни мотиви.“, заяви Франциск.

Той призова християни, мюсюлмани и последователи на традиционните африкански религии да работят за „край на всеки акт, който обезобразява религията и чиято цел е да защитава определени интереси“.

„Заедно трябва да кажем не на омразата и на насилието, особено ако те са извършени в името на дадена религия. Ние сме братя и сестри. Религията прославя доброто.“, допълни папата.

Централната африканска република беше последната спирка на папата в неговата африканска обиколка. Преди това той посети Кения и Уганда.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 2 кяъяхъяхъ

    0 0 Отговор
    конкретно до коментара дуло да прав си ние сме от Адам и Ева а ти си от хомо сапиенс ...........
  • 3 айде бе

    0 0 Отговор
    не можем да сме братя и сестри!
    две религии - два начина на живот, две култури, едната от които въобще не се връзва с Европейската, едните мързеливи до разкапване - другите работливи до припадък, едните завистливи и отмъстителни - другите ларж и човечни, едните лукави и крадливи - другите живеят на воля и без огради, едните страхливи и примирени - другите борци за демокрация, коато отвоюваха преди 3 века, и още и още..
  • 4 по темата

    0 0 Отговор
    Не може вярващите в Иисус Христос да са братя на поклонниците на дявола.