Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 20:38 1 244 0

Атаките в Париж белязаха безвизовата програма на САЩ

  • париж-
  • програма-
  • сащ

Въвеждат се допълнителни проверки за пътниците от държавите, чиито граждани влизат в САЩ без визи

Белият дом обяви редица промени в програмата за безвизови пътувания на САЩ, съобщи „Ройтерс“.

Въвеждат се допълнителни проверки за пътниците от 38-те страни, чиито граждани имат право да пътуват до САЩ без визи. Промените са предизвикани от терористичните атаки в Париж на 13-ти ноември, които увеличиха опасенията за сигурността сред американците.

Американското министерство за вътрешна сигурност ще може моментално да събира повече информация от пътниците за последните им посещения в „държави, представляващи убежище за терористите“. В момента се разглежда възможността за въвеждането на пилотни програми за събиране на биометрични данни като пръстови отпечатъци. Отделът ще изиска от Конгреса допълнителни правомощия за налагането на глоби на въздушните превозвачи, които не успяват да проверят паспортните данни.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА