Last news in Fakti

30 Ноември, 2015 21:40 991 1

Борбата с тероризма и борбата с глобално затопляне са свързани

  • тероризма-
  • затопляне-
  • франсоа оланд-
  • ангела меркел-
  • париж

Френският президент Франсоа Оланд иска споразумението за климата да е задължително

Борбите срещу тероризма и глобалното затопляне са тясно свързани. Това заяви френският президент Франсоа Оланд по време на своя реч на световната конференция за климата в Париж, цитиран от „Todays Zaman”.

Той подчерта, че сделката за ограничаването на глобалното затопляне трябва да е „задължителна и универсална“, като по-богатите страни трябва да допринасят повече.

„Не мога да деля борбата с тероризма и борбата с глобалното затопляне. Това са две огромни предизвикателства, пред които ние сме изправени. Ние сме длъжни да оставим на нашите деца един свят свободен от ужас. Един свят защитен от катастрофи.

За да се реши кризата с климата добрите воля и намерения не са достатъчни. Ние сме достигнали точка на пречупване. Трябва да действаме“, заяви Оланд.

Борбата с тероризма и борбата  с глобално затопляне са свързани

В същото време германският канцлер Ангела Меркел заяви, че споразумението за климата трябва да бъде подплатено с обвързваща рамка на ООН, за да се подсигури дългосрочното ограничаване на глобалното затопляне. Евентуална правната форма на договора в Париж се оспорва от Конгреса в САЩ, но ЕС силно настоява за това.

"В Париж трябва да спазим обещанията си от Копенхаген и до 2020 г. трябва да получим конкретни резултати, а именно деблокирането на 100 млрд. долара годишно",  подчерта Меркел.

Според нея целта на срещата в Париж е задължителен механизъм за ограничаване на глобалното затопляне. Тя иска конференцията да излъчи юридически задължителна рамка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Наистина Тома Томов е прав, че това е най-слабия френски президент!!! Как е възможно изобщо да изрече подобна глупост и то след като в Париж бяха разстреляни 130 души?
    ИДИОТ!!!
Новини по държави: