1 Декември, 2015 08:27 2 165 14

Хвърлям оставка, ако Турция купува петрол от Ислямска държава

  • оставка-
  • ислямска държава-
  • петрол-
  • париж-
  • турция

Турския президент Реджеп Ердоган иска да бъдат доказани твърденията на Русия

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че е готов да напусне своя пост, ако твърденията на Русия, че Анкара купува петрол от Ислямска държава бъдат доказани, съобщи Daily Sabah.

Това той заяви по време на реч по време на световната конференция за климата в Париж.

„Ще кажа нещо наистина силно. Ако това бъде доказано, достойнството на нашата нация ще изисква аз да напусна офиса. А вие господин Путин, дали сте готов на същото“, заяви Ердоган.

Той подчерта, че руските твърдения, че Турция купува петрод от Ислямска държава не са морални и че подобни думи трябва да бъдат доказани.

„Няма да приемем тези клевети. Ние купуваме петрол от Русия, Иран, Нигерия , Азербайджан и Китай“, допълни Ердоган.

Напрежението между Русия и Турция ескалира, след като турски изтребители свалиха руски Су-24 в района около границата на Сирия. След това Москва започна да спекулира, че турските власти не са доволни от руските удари на петролните рафинерии на Ислямска държава. В същото време Владимир Путин подписка указ за икономически санкции спрямо турската страна.

Според Ердоган Турция трябва да действа търпеливо, а не емоционално, преди да отговори на на руските санкции.  Освен това той той спомена, че от Министерството на финансите на САЩ са съобщили, че един от тези, които купуват от "Ислямска държава" се явява гражданин на Русия и Сирия, като призова руското ръководство първо да коментира този случай.

Ердоган настояваше за среща с Владимир Путин по време на конференцията в Париж. Поканата обаче беше отклонена. Администрацията на Путин заяви, че той ще води диалог само ако получи официално извинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 No fes

    1 0 Отговор
    Подавай оставката и се махай ислямисти нямат работа в управлението на държава през 21 ви век.
  • 2 вхяс

    1 0 Отговор
    Хахахахаха смееех! Ти трябваше да хвърлиш оставка веднага след като беше свален самолета, а не да поставяш условия, че и да се мериш наравно с Путин! Едно време в махалата имаше такава история - Пешо бичмето срещнал принц Чарлз и му казал: "Ако те бия на канадска ти ми даваш Бъкингамския дворец, а ако падна аз ти давам ключовете за Гоуфо!"
  • 3 Божидар Димитров

    1 0 Отговор
    ХВЪРЛЯЙ!!!
  • 4 Дидо

    0 0 Отговор
    Че то вече е доказано бе шалвар....
  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор
    Поредната "истина" от устата на м...ла ердоган.

    Да не забравите че първо руският самолет бе свален над турция и двама турски гражданина са пострадали от отломките.

    Къде изчезнаха пострадалите? На ердоганица у шалварите.
  • 6 наблюдател

    0 0 Отговор
    Тоя анадолски примат вкара двама журналисти в затвора заради разкрития,че в камиони на турските тайни служби се превозва оръжие за ИДИЛ под формата на хуманитарна помощ.
    Бой по феса това е лечението.
  • 7 123455

    0 0 Отговор
    Турция мисля че се оформя,като най големия проблем на Европа и света.Защо американците още си затварят очите всички знаем,
    но защо Германия си затваря очите и търпи бабата не е много ясно.
  • 8 РАСО

    0 0 Отговор
    Хвърлям оставка ако Турция купува петрол от Ислямска държава-ДА ПУКНА АКО ЛЪЖА>>>>
  • 9 Киро Мивката

    0 0 Отговор
    Ердоганьйеее аз казвам, че търгуваш с ИД "оръжия за петрол", навит съм да ме уволнят от автомивката ако не е така - готов ли си да хвърлиш оставка ако изляза прав, а?!
  • 10 КРОМАЗА

    0 0 Отговор
    Ха сега ,един м...л се кълне ,че ще хвърля оставка и вече няма да краде... И тоя гаджал е кандидат за евросъюза ? Е.ати европейските ценности на тая малоумна европейска гейско-политическа класа ...
  • 11 гост

    0 0 Отговор
    Кой бяга от властта , ако не е зорноволно принуден ?
  • 12 кроко

    0 0 Отговор
    Ехеее, някой ще повярва ли на лъжлив страхливец като тоя, че ще хвърли оставката?
    Той и сподвижника му давутоглу си постигнаха целта с помощта на загубените либерални кухи лейки - милиони чалми навлязоха в европа, европейците ще си ги дундуркат докато се поостановят и същевременно ще оберат свички негативи, Кто терористични актове и расови междуособици и докато все още има работещо бели хора в европа, ще им дават пари да се остановят и да станат един голям пазар за турските стоки. Това е политиката на ОСАМАНИЗМА - турция като стане сила от световно значение, европа няма да може копче да и каже, особенно с диктатори като ердоган и давутоглу на власт!
  • 13 909

    0 0 Отговор
    турция не копува ! А Взима без пари и продава на европа ! турчин знай че БЪЛГАРИЯ Е С РУСИЯ !
  • 14 144

    0 0 Отговор
    Братя руснаци ,ние истинските българи (колкото и малко да сме останали) сме с вас,като започне войната ще се присъединим към вашите редици не говоря за редовната армия тя е по малко от полицията ни и служи на мафията ,говоря за мъжете и жените от опълчението.Така че моля ви не хвърляйте бомбите по жилищните квартали и селата а използвайте ракети с прецизно насочване тия дето влизат през прозорците и вратите ( и преди това чукат на вратата ;) знаете къде да ги пратите.циганите и турците ......там хвърляйте смело.
Новини по държави: