1 Декември, 2015 12:19 1 772 4

И Берлин влиза в битката срещу Ислямска държава

  • германия-
  • войници-
  • сирия

Вестникът се позовава на правителствени източници

И Берлин влиза в битката срещу Ислямска държава - 1
Снимка: АП/БТА

Правителството на Германия разреши пращането на контингент в Сирия. Той ще бъде в състав от 1200 войника, съобщи в. „Ханделсблат“.

Веднага след атентатите в Париж Берлин изрази готовност да се включи срещу ударите в Сирия. Военният министър Урсула фон дер Лайен заяви преди правителственото заседание, че е изключено каквото и да е сътрудничество с армията на сирийския президент Башар Асад. Мисията ще е със срок от една година, но може да бъде продължена.

Мандатът на контингентът трябва да бъде одобрен от германския парламент. Долната камара - Бундестагът ще гласува в сряда.

Военният министър Урсула фон дер Лайен заяви преди правителственото заседание, че е изключено каквото и да е сътрудничество на Германия със силите на сирийския президент Башар Асад. Мисията ще е със срок от една година, но може да бъде продължена.

Миналата седмица Германия се съгласи да изпрати 650 войници до Мали, които да се присъединят към намиращите се там 1500 французи в битката им срещу джихадистките милиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 2 Отговор
    "Военният министър Урсула фон дер Лайен заяви преди правителственото заседание, че е изключено каквото и да е сътрудничество с армията на сирийския президент Башар Асад. Мисията ще е със срок от една година, но може да бъде продължена."

    Венци, пусни това изречение още веднъж, че само два пъти е малко.
  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    Въздушното пространство над Сирия се контролира от армията на Сирия.

    Как немските самолети смятат да летят там без да си сътрудничат?

    Нещо ми звучи като оправдание за пред окупаторите на Германия от сащ.

    Също като да се борят с терористите а пък в същото време да подкрепят "умерената опозиция идил"

    Едно време казваха смърт на фашизма и на неговите врагове.
  • 3 mediator37

    0 2 Отговор
    Армията на Асад е единствената легитимна военна сила. Тази масонска пача Меркел вече опротивя и на собствените си министри.
    А статията не казва с каква техника и въоръжение отива контингентът.
    Автоматите на Хеклер & Кох с телевизионен мерник и подцевно гранатометче няма да впечатлят терористите от ИДИЛ.
  • 4 ;;;

    0 0 Отговор
    Защо изобщо има ООН и съвет за Сигурност, след като всяка държава, която си реши да стреля в Сирия отива там без разрешение и си прави военните глупости?!?
Новини по държави: