Last news in Fakti

1 Декември, 2015 12:50 22 547 16

Турска подводница се засече с руски кораб в Дарданелите

  • подводница-
  • кораб-
  • дарданелите

Има проблеми по придвижването на руски кораби през проливите

Турска подводница се срещна с логистичен кораб от руския флот по време на преминаването на пролива Дарданели, съобщи турския портал Haberler.

Порталът публикува снимка и видео от района на град Ченаккале. На нея се вижда как подводницата минава край руския кораб, отправил се към Мраморно море, а вероятно от там и към Сирия. Все пак до инциденти от срещата не се е стигнало.

Украинският център за транспортни стратегии, който анализира движението на руските съдове в Босфора съобщи, че на 29-ти ноември е възникнал проблем с движението през пролива. Някои от тях са били блокирани за дълго, докато получат разрешение да влязат в Босфора.

Напрежението между Турция и Русия нарасна през последната седмица, след като турски изтребители свалиха руски Су-24 край сирийската граница. Москва вече въведе редица икономически санкции срещу турската страна. От Анкара отказват да изпълнят руското искане за официално извинение. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    3 0 Отговор
    Ежедневните проблеми в дарданелите станаха новина

    Коментиран от #2, #6

  • 2 omnia mea

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бхд БхД":

    А пресечните точки, потенциално водещи до война станаха ежедневие.
  • 3 тошибиян

    2 5 Отговор
    запасявайте се храни лекарства вода...предсказанията ще се сбъднат...следващото ще е или кораб боен или не или нещо друго като удар по Русия след което ще псоледва мълниеносен ядерн удар

    Коментиран от #8, #10

  • 4 Бай хой

    3 4 Отговор
    Уаау украинският център за транспортни страдегии СЪОБЩИ.

    Те украинците си нямат проблеми та взеха да решават и световните.

    Важно е пропагандата да върви.
  • 5 saddds

    0 5 Отговор
    Te rosnacite gi e strah ot turcite i nqma da q napadnat :D :D ;D ;D :D :D :D

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бхд БхД":

    алооо ябланово,ти пак ли си тука бе?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дошo

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    Много си обръщал внимание на простотиите на Ванга и разни други врачки, на които руснаците се кланят.

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Бай хой

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дошo":

    Фес, бегом с микрата да подаваш ибрика на местан и корман.
  • 10 Vasik Atanasova

    1 5 Отговор

    До коментар #3 от "тошибиян":

    СПОРЕД МЕН СИ МНОГО ПРАВ
    И НЕ ВИЖДАМ НИЩО СМЕШНО
  • 11 Левски

    2 2 Отговор
    Война ще има за съжаление! сащ е нейният инициатор! Но аз се радвам силно за едно нещо понеже ние винаги сме от губещата страна и сащ ще бъдат разгромени! Но това ще коства цяла Европа...... растения и живи същества ще изчезнат! Пълен Крах!
  • 12 кроко

    5 0 Отговор
    Барайте руския меч, мръсни джихадисти! Като са толкова ербап турчолята, що не спрат свободното преминаване на турски кораби с военно оборудване през проливите - това оборудване е предназнаено точно за да им сипе на тях! Бой по кухите мисюлмански тикви. А вие като сте толкова ербап, ходете да се биете на страната на ИД или поне си ходете в анадола.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дадададад

    3 1 Отговор
    Ти защо не ходиш в Русия щом лижеш на руснака.......
  • 15 Кольо

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дошo":

    85% от "простотиите" както наричаш пророчествата на баба Ванга са се сбъднали!!!!!
  • 16 гост

    0 0 Отговор
    Ядреният удар(ако изобщо има такъв) ще бъде оставен за по-нататък. Зависи как ще тръгнат нещата, според мен войната е неизбежна и ще се развихри скоро. Никоя от европейските членки на НАТО няма да посмее да вдигне ръка срещу руснаците. Всички те ще "призовават към диалог", "към намаляване на напрежението", ще има резолюции на ООН и още хиляди празни приказки, НО НЕ И РЕАЛНИ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ от тяхна страна. Единствено САЩ може да се напънат малко повече, ама като видят дебелия край и ще се изнесат много набързо от цялата история, а впоследствие и от държавите в източна Европа. Най-вероятно остарелият и отдавна изживял времето си военен блок НАТО най-накрая ще прекрати своето безсмислено съществуване(или поне ще се преформатира доста сериозно, като повечето членки ще го напуснат)А предсказанията на Ванга изобщо не са простотии и почти всичко, което е предсказала се е случило, трябва да се отнасяме много сериозно и с доверие към тях. Русия има технологии за въздействие върху природата и може да ги използва за предизвикване на земетресения и урагани в Турция, а ако има ядрен удар той най-вероятно ще е по столицата и в източните азиатски райони, където населението е многобройно, нискообразовано и религиозно фанатизирано(така наречените черни турци). Европейската част с Истанбул и проливите ще бъдат запазени, както и част от територията навъртре. Всичко останало може да бъде изпепелено, а получилата се ядрена пустиня да послужи като буфер между Европа и близкия изток, през който да не преминава всякаква палач както се случва в момента. Предсказано е, че Русия ще даде тези завладени територии на България и Гърция, като естествено ние ще получим по-малката и маловажна част(щото не сме заслужили повече, въпреки че сме много по-близък народ до руснаците), а гърците ще получат Истанбул и проливите(разбира се под активен руски контрол) и това ще е. Така че султанските амбиции на бай Ердоган ще приключат до там, а ако ние си траем, възползваме се правилно от ситуацията и си изиграем добре картите(да не повярваш)може да получим парче от баницата.
Новини по държави: