Last news in Fakti

1 Декември, 2015 15:17 1 071 9

Столтенберг: Всички от НАТО сме срещу Ислямска държава

  • нато-
  • ислямска държава-
  • йенс столтенберг

Всички страни от НАТО са част от международната коалиция срещу Ислямска държава, както и много наши партньори. Това заяви пред медиите генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той говори преди началото на двудневната среща на външните министри от отбранителния съюз.

Йенс Столтенберг посочи, че Алиансът осигурява стабилност не само с разгръщането на наши сили, но и чрез изграждането на способности за местните сили за сигурност, с организирането на учения и със съвети за силите, например в Ирак, работим добре с Тунис, посочи генералният секретар. Той не посочи да отбележи, че дейността на НАТО в Афганистан е в тясна връзка с борбата с тероризма и екстремизма.

Няма планове за нова операция в Либия, подкрепяме усилията за постигането на политическо решение, според нас това е единственият правилен път, заяви Столтенберг.

В сряда се очаква външните министри да решат дали да поканят Черна гора за преговори за членство в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тошибиян

    0 2 Отговор
    1 не разбирам как коалиция с трилиони долари и евра за отбрана и военни бюджети и какви ли не техники коя от коя по смъртоносна не могат да се справят с 50 000 талибани който са сложили карте4ници на пикапите?не ми е ясно как така не се знае кой пазарува петрол от талибаните като това става с кораби и парите се превеждат от някъде за някъде..как така с супер технологийте талибаните ползват нет и никой никъде не ги заси4а?от къде талибаните необразовани се снабдяват с боеприпаси? пишеше 4е имали производствени бази а кой им доставя суровини за тези бази?
  • 2 Бай хой

    0 2 Отговор
    Въйййй колко лъжи изречени на куп.

    Рииш ли каква стабилност и сигурност са разгърнали в Ирак, Тунис и Афганистан. Тоя е най големият лъжец.

    Всички от нато били против ислямска държава. Ами турция нали е в нато и поддържа идил.

    А кой е най добрият приятел на саудитска арабия и йордания, нали сащ. Кой е най-добрият приятел на великобритания нали бахрейн. Нали точно тези страни са създателите и идеолози на идил.

    Каква сигурност като обучаваните от тях терористи са в Брюксел и Париж.

    Умишлено тероризират западна Европа за да им отпуска повече пари и да им делегира повече права. ТЕРОРИСТИ.

    Коментиран от #4, #5

  • 3 НАТО

    0 0 Отговор
    Не ме гледайте какво правя а ме слушайте какво ви говоря ;)
  • 4 аз

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    ИД е създадена от УСрА!!!Толкова ли не го разбрахте!Те налазиха талибаните в Авганистан ,заради хероина.Персийския залив-заради петрола.Сега Сирия-Башар не е с тях и краварите създадоха ИД ,за да цоцат петрол по 15 гущера барела.Основен и единствен транспортьор е Пуйката(турция).
  • 5 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    много правилно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 909

    0 2 Отговор
    СТАТИЯТА ТРЯБВА ДА Е . ВСИЧКИ ОТ НАТО СМЕ ЗАД ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА !!!
  • 8 БУК

    0 0 Отговор
    Алоо, Тотлебен!
    Освобождавайте Турция от Русия, че ще има 500г Руско робство.
  • 9 дрън дрън ярина

    0 0 Отговор
    Ех, мурзилките и като ревнали, та налазили тоя форум смело, пак чакат копейките, ама петрола пада, така че не се надявайте на подаяния, ще си умрете пак неудачници.
Новини по държави: