1 Декември, 2015 23:00 1 175 0

Тайван с нови мерки за сигурност

  • тайван-
  • хуманитарна помощ-
  • инициативи-
  • терористични атаки-
  • въоръжени конфликти-
  • сигурност

От кабинета заявиха, че ще продължават да оказват помощ на жертвите на въоръжени конфликти и категорично се обявяват против потъпкването на универсалните човешки ценности

Република Китай ще продължава да предоставя хуманитарна помощ и подкрепа на засегнатите от продължаващите въоръжени конфликти в Близкия изток, заявиха от кабинета.

„Ние сме застъпници на универсалните ценности като мир и зачитане на човешките права. В тази връзка страната ни е силно притеснена за нарастващата глобална несигурност, произтичаща от терористичните атаки“.

След избухването на въоръженият конфликт в Сирия през 2011г., Тайван предостави на жертвите в региона дрехи, храна, медицински консумативи и сглобяеми жилища.

„Правителството ще продължава да си сътрудничи с други държави и международни организации, за да помогне на световната общност“, допълниха от кабинета.

Като се има предвид етническото и културното многообразие в страната, либералното общество и зачитането на свободата на словото и религията, Тайван влиза в списъка на страните с относително нисък риск, когато става въпрос за терористични атаки. Въпреки това, от кабинета заявиха още, че в светлината на сегашната глобална ситуация се обмислят мерки, имащи за цел да засилят сигурността на страната и да гарантират безопасността на хората. Сред тях са повишаване обмена на информация с националните органи за сигурността на други страни и засилване на граничния контрол. Не на последно място е предвидено и насърчаване на социалната интеграция, за да се създаде безопасна и приятелска среда за живот на всички жители.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА