Last news in Fakti

1 Декември, 2015 21:31 1 415 3

Руди Джулиани: Имаше хора, които празнуваха атаката от 11 септември

  • сащ-
  • руди джулиани-
  • доналд тръмп-
  • 11 септември-
  • терористична атака-
  • мюсюлмани-
  • празненства

Бившият кмет на Ню Йорк обаче обясни, че Доналд Тръмп преувеличава

„Наистина имаше мюсюлмани в Ню Йорк, които празнуваха атаката от 11 септември. Това заяви бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани в интервю за Си Ен Ен след стряскащо твърдение на Доналд Тръмп.

Той обаче обясни, че твърденията на републиканския кандидат за президент Доналд Тръмп, за хиляди мюсюлмани, които ликуваха по време на терористичните атаките срещу кулите на Световния търговски център, са „преувеличени“.

Руди Джулиани, който беше кмет когато 11 септември се случи, заяви пред Си Ен Ен: „Имаше някакви празненства, това е вярно. Имаше групи от хора в различни части на града, които празнуваха. В Бруклин, в Куинс… 10, 12, 20, 40 души.“

Бившият полицейски комисар на Ню Йорк Бернард Керик по-късно подкрепи коментарите на Джулиани, заявявайки, че е имало съобщения за 10 до 50 души, които се радвали от случващото се.

Джулиани разказа за слух, който по-късно се оказал истина, за мюсюлманин собственик на сладкарница, който празнувал и деца от близкия жилищен комплекс отишли и "пребили ликуващите сладкари".

Кметът на Джърси оспори твърденията и заяви, че нищо подобно не се е случвало и обвини Републиканците в "срамно политизиране".

Коментарите на Тръмп бяха стръвно оспорвани поради липса на доказателства.

"Аз не искам да казвам дали Тръмп казва истината или не. Нека той се справи с това. Нека обясни на хората. Нека покаже доказателства за твърденията си", заяви Джулиани и продължи: "Ако хиляди хора са ликували и той е видял това по телевизията, значи трябва да има записи някъде. Ако те се появят - ще потвърдят казаното от него. Ако ли не - всичко това ще го кара да изглежда много зле."

Тръмп все още е фаворит на републиканците в съревнованието за президентския пост два месеца преди началото на гласуването в първичните избори. Той призова за засилен надзор над мюсюлманите в САЩ, в навечерието на терористичните атаки в Париж, при които загинаха 130 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 1 Отговор
    Не само мосюлмани са празнували 11-ти ... има сведения за едни 'младежи' който са танцували върху покрива на ван.
    Вероятно цялата им етническа група от всички точки по света са гхо правели.
  • 2 123

    0 1 Отговор
    това не е новина и на дете е ясно че е така -радост за тази група винаги е голяма ако става дума за убийства на друговерци.После идват в Европа и пак кланета ...
  • 3 БУК

    0 0 Отговор
    Я гледайте в Интернет, има доста информация кой е направил атентата. Те мюсюлманите се радват без да знаят какво става. Просто им идва като бонус и си го приписват на тях.
    Жалкото е че 11 септември го показваха и преекспонираха хиляди пъти, а какво се върши в близкия изток и колко невинни семейства са пострадали никой не показва.
    Защо не пуснат документален филм за живота там и пострадалите, ама да е направен от местните телевизии без влияние от вънка.