Last news in Fakti

2 Декември, 2015 08:07 672 1

Парламентите в Берлин и Лондон решават за борбата срещу ИД

  • ид-
  • лондон-
  • берлин-
  • борбата

Германският Бундестаг ще дебатира днес на първо четене участието на Бундесвера в борбата срещу Ислямска държава след като вчера кабинетът на канцлера Ангела Меркел взе решение за изпращането на 1200 войници. Мнозинството на управляващата коалиция е сигурно и очаква в петък парламентът да даде зелена светлина, предава ДПА.

Германското правителство иска още следващата седмица да започне със стационирането на самолетите „Торнадо“ в турската военна база Инджирлик. Самолетите могат да започнат разузнавателни полети в началото на януари. В мисията ще се включат и самолет-цистерна, както и една фрегата, която ще охранява френския самолетоносач „Шарл дьо Гол“.

Днес и парламентът в Лондон ще реши за участието на Великобритания във въздушните удари срещу Ислямска държава. Премиерът Дейвид Камерън се надява на съгласие от всички партии. Опозиционният лидер Джеръми Корбин е срещу въздушните удари, но ще остави лейбъристите сами да решат. Очаква се около 100 депутати от Лейбъристката партия да гласуват „за“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУК

    0 0 Отговор
    Какво ще решават, то е решено отдавна. Само да са намират на работа.
    Те американците им казаха да тръгват.