15 Декември, 2015 18:52, обновена 15 Декември, 2015 19:23 18 549 29

Ракета от С-400 падна на покрив на блок в Архангелска област

  • русия-
  • ракета-
  • с-400
Ракета от С-400 падна на покрив на блок в Архангелска област - 1

Руска крилата ракета падна на блок в Архангелска област, съобщават руските медии. Инцидентът е станал по време на учебни стрелби.

Властите разследват причините за инцидента. По всяка вероятност той е предизвикан от технически дефект в ракетите.

Няма ранени или пострадали, успокояват властите. При падането на ракетата триетажната постройка е била обхваната от пожар, но властите са успели да евакуират хората.

Дни.ру съобщават, че става дума за ракета от ПВО комплекса С-400. Той е разположен в Сирия.

Близо до Ненокс се намира и Централния ракетен полигон на Военнноморския флот на Русия. Той е известен с кодовото си название „Девятка“ или „Сопка“ на жаргон. Той е създаден през 1954 г.

На този полигон се изпитва ракетното въоръжение, което е на служба във флота. Става дума за стратегически комплекси от балистични и крилати ракети, противокорабни и зенитни ракети.

Учебните стрелби са се провеждали на полигона Капустин Яр. Те са първите за ПВО комплекса С-400 "Триумф", който вече от ноември е постъпил на въоръжение в западносибирското обединение за противовъздушна отбрана.

Свидетели разкриват, че малко след изстрелването на ракета тя по неизвестни засега причини се е отклонила от курса.

Инцидентът е станал в селището Ненокс. То се намира близо до ключовата база на руския Северен флот – Северодвинск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 65юс

    2 1 Отговор
    Ако е имало турци в блока, сигурно е надушила следата...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 onq s konq

    1 3 Отговор
    Представям си как всички западни които са в Сирия за да се борят с джихадистите буквално треперят от страх!Не от ИДИЛ-неее...А ОТ НЕУПРАВЛЯЕМИТЕ СЪВЕТСКИ РАКЕТИ,КОИТО МОГАТ ДА ДОЙДАТ ОТВСЯКЪДЕ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ!Дори и в момент,когато обсъждат съвместно нападение с руснаците:)

    Коментиран от #8, #10, #13

  • 4 ця7т

    5 1 Отговор
    С 400 е зенитна ракетна система способна да сваля и крилати ракети, но тя самата не е крилата ракета и няма в комплекта си такива. Предполагам, че крилатата ракета е била примамка за самата система. Много подвеждащо написано... Може ли да обясните какви крилати ракети съдържа системата С 400?!

    Коментиран от #15

  • 5 erdcvyhb

    1 1 Отговор
    teq keleshi sha se istrebqt sami
  • 6 раптор

    1 1 Отговор
    Русофобите бодри!
  • 7 игбя

    2 0 Отговор
    Капустин Яр се намира в Астраханска област, а ракетата паднала в Северодвинск, Архангелска област - РАЗСТОЯНИЕТО Е 2300КМ. А В ТЕКСТА ПИШЕ ЦИТИРАМ: "малко след изстрелването на ракета тя по неизвестни засега причини се е отклонила от курса" Е, как от КАПУСТИН ЯР в АСТРАХАНСКА ОБЛАСТ, където в момента събират дини и банани, ракетата пада в АРХАНГЕЛСКА ОБЛАСТ?!
  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Хей приятел пак забрави за хапчето!Важно е за теб!

    Коментиран от #9

  • 9 onq s konq

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Румен Янев":

    78кюХей другар ,нещо бъркаш Хитър Петър с Черен Петър?!Евтинките хапчета Витамин С са си твоя вечеря,а аз съм на фrле Елена " с бяло винце!Аре наздраве-кой за квото е учил:)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай хой

    5 0 Отговор
    Странна статия. Така написана излиза че крилата ракета от с400 (който няма крилати ракети), току що разположен в Сирия е изпусната и паднала в капустин яр в архангелска област( който пък се намира в астраханска област)

    Голям джомбуш. Ракетите на с400 са с обхват от 60км.

    А ве радвайте се. Като нямате друг повод поне си измислете по достоверна версия или първо разберете за какво точно става дума.

    Може да е паднала степен от ракета което е съвсем нормално или пък имитация на крилата ракета мишена.

    Съвсем наскоро великото западно разузнаване представи освободените степени на ракетните двигатели като паднали ракети. Кой се изложи е ясно.
  • 12 FR V

    0 2 Отговор
    Това не е истина!
    Никога такива лоши неща не се случват в "братската" страна!
    Там всичко е точно и петилетките се изпълняват две за една!
  • 13 Вирус

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    И нашият ББ бил неуправляем! Сам си се похвали публично...
  • 14 999

    1 0 Отговор
    По времето на агресията на САЩ в Югославия една тяхна ракета срути покрива на една къща в Горна Баня – София. Къде е София къде е Белград, В този случаи обаче това е експериментална ракета която е изстреляна от учебен полигон.
  • 15 mediator37

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "ця7т":

    Тъкмо щях да пиша и аз, че няма нищо вярно в статията, защото ракетите на комплекса С-400 не са крилати, а зенитни (само оперение в края на ракетата за стабилизация на полета).
    Прав си, че над сградата е паднал мамеца. Ако падне ракетата на С-400 с 300кг. бойна глава, от сградата нищо няма да остане.
    Понеже раптора още спи, ще го заместя : - Как не въй срам да лъжете!?
  • 16 мемфис

    0 1 Отговор
    Това е някоя, от изстреляните срещу опозицията на Асад!
  • 17 ИСТИНАТА Е

    2 0 Отговор
    Новинате е фейк-вече я опровергаха.Няма паднала ракета--никаква.В медиата Дни.ру е имало хакерска атака със няколко фейк новини пуснати в нета.
  • 18 TC PACHA

    0 1 Отговор
    ruska maşina:)...

    Коментиран от #21

  • 19 Тимур и его команда

    1 0 Отговор
    Радвайте се докато е време на фалшивите новини, щото идва време американския пренадут балон да се спука, и тогава - всекиму своето !

    Не разбирам как и защо не забелязвате как едни бивши супер наглеци, от едно известно време страхливо си мълчат с наведени глави, и се правят на по-ниски от тревата...
  • 20 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Виждам, че будни хора (ця7т, Бай хой и mediator_37) още преди мен са видяли колко безумна е статията. С-400 е ПРО а не крилата ракета.
  • 21 домус

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "TC PACHA":

    Ти се моли на оня вашия с шалварите и чаршафа на главата-алахчо,да не полети такава машина към Истанбул....че ще напълните шалварите със свински глави................

    Коментиран от #24, #27

  • 22 zzz

    0 0 Отговор
    tova e bila raketa prototip lichno upravliavana ot drugaria putin....
  • 23 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    абе журналя - ади вече кат преписвате американска пропаганда гледайки в тавана да ги скалъпвате поне малко от малко достоверно ,че на тва и 6 год ми син няма се фане. новини дето минават на просите янки тук не минават , народа е служил и технически грамотен
  • 24 TC PACHA

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "домус":

    abe ti se moli tam da ne idva tazi raketaa..ne znam kıde ste byagaş ot tam posle..şalvara si ima myasto na vsyakıde çe kıde da byaga no ti kıde ste byagaş?
  • 25 Дед Мороз

    1 0 Отговор
    Важното е, че РУСКА ракета е паднала върху РУСКИ жилищен блок. Ами ако беше със заряд? .ах ти точността и грешката! Както с КУРСК или ЧЕРНОБИЛ!
  • 26 Някой

    0 0 Отговор
    @Дед Мороз: Справка Титаник, ядрен инцидент 79-та: Три майл айланд (САЩ), американските реактори във Фукушима (за която нищо не се и пише, макар и нищо да не е направено) ... стават произшествия и те не се нуждаят политизиране.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 аа

    0 0 Отговор
    Щом е руска е добра ракета,мирна,съзидателна!! Американските са лоши,капиталистически,загнили и убиват хора!!
  • 29 Дженев

    0 0 Отговор
    до ,игбя--"Той е разположен в Сирия." за туй тъй....
    Всичко ми се изясни от тази статия......пфу..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания