28 Декември, 2015 11:06 4 564 9

Майкъл Флин: Устремени сме към Голяма война

  • сирия-
  • сащ-
  • русия-
  • асад
Майкъл Флин: Устремени сме към Голяма война - 1

САЩ и Русия трябва да сближат своите позиции в борбата срещу тероризма или рискуват светът да изпадне в една нова Голяма война. За това предупреждава в интервю за държавната руска телевизия Russia today високопоставеният американски военен и бивш директор на разузнавателното управление в Министерството на отбраната на САЩ Майкъл Флин. Според него Кремъл и Белия дом трябва да преразгледат позицията си за намеса в сирийския конфликт. Пентагонът трябва да престане да въоръжава сирийската опозиция, а Москва да преосмисли подкрепата си за президента Башар Асад. Благодарение на последната той продължава все още да управлява и да не е последвал съдбата на останалите лидери от Близкия изток, които бяха пометени от Арабската пролет, отбелязва Майкъл Флин. Според него САЩ трябва да започнат да налагат сигурност и стабилност в Сирия. В този процес трябва да бъдат включени и арабските страни, смята бившият шеф на американското военно разузнаване. Според него Иран също е част от уравнението за бъдещето на Сирия. Техеран чрез „Хизбула“ подкрепя Асад. Последната групировка пък е смятана за терористична от американските власти, отбелязва Майкъл Флин.

Майкъл Флин посочва, че САЩ трябва да престанат да поддържат изцяло сирийската опозиция и да се съсредоточат върху тези фракции, които са срещу режима Асад и да отрежат тези, които са обвързани с Ислямска държава.

В същото време Русия като САЩ решава кои формации в Сирия да подкрепя и кои да бомбардира. По тази причина Майкъл Флин се надява двете световни сили да имат по-конструктивен диалог за ситуацията в Сирия.

САЩ трябва реалистично да погледнат на този зоопарк. Да това е зоопарк с широко отворени клетки. Това е джунгла и ние трябва да имаме общи критерии за поведение, призовава бившият шеф на американското военно разузнаване. Според него Белият дом трябва да има ясна позиция за политическото бъдеще на Асад. Според Майкъл Флин сирийският президент не трябва да остава на власт, защото е използвал химическо оръжие срещу народа си. По тази причина Асад трябва да бъде изправен пред международен трибунал.

САЩ трябва да има ясна стратегия за региона, която се опира на четири точки: първата е да се постигне стабилност, след това да дойдат стимулите за икономически развитие на региона като се даде възможност за навлизане на нови идеи, технологии и нова система за образование. Трябва да се даде възможност на региона достатъчно дълго врем да се развива, препоръчва Майкъл Флин. Той си спомня, че като млад офицер е научил, че най-добрият план е този, който ви дава най-много алтернативи в последния етап от неговото приложение.

За целта трябва да бъдат привлечени не само САЩ и Запада, а и Русия, Китай и Индия, смята бившият шеф на военното разузнаване на САЩ.

Според него Ислямска държава може да бъде победена, но за това са нужни военна и политическа кампании.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ех мечтии

    0 1 Отговор
    Значи руснаците да се махнат, а ние да ликвидираме Сирия в интерес на Турция, Катар , Трипер и останалите болести. Много справедливо решение.
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Сирия била "зоопарк с отворени клетки", т.е. нарича местните хора животни.
    Доста пренебрежение, доста неприкрит расизъм от уж представител на образцова демокрация.
  • 3 ЧОВЕК

    0 1 Отговор
    Ти също си животно или се имаш,за нещо повече от останалия животински свят?
  • 4 123455

    0 2 Отговор
    Какво прави САЩ изобщо в Близкия изток?
    Вече 50-сетина години бъркаТ л..ната там и защо още не се отказват?
    САЩ да се прибират в Америка и да си гледат континента,към който Русия няма претенции,нито Китай,освен може би индианците.

    Коментиран от #6

  • 5 tost

    0 2 Отговор
    „„„„Според него САЩ трябва да започнат да налагат сигурност и стабилност в Сирия““““
    Е ако сигурноста и стабилноста са като в Ирак,Авганистан,Египет и Либия - може:).По последни данни (деска-поетеска) , в Дамаск има 1300 джихадисти ,които носят само мир и спокойствие на сирийския народ ;)
  • 6 стратокастър

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "123455":

    Ако не са САЩ ,руснаците ще окупират Европа или поне източната част.Как си го представяш това нещо?

    Коментиран от #7

  • 7 ААА

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стратокастър":

    Ако няма такива идиоти ,като Наполеон,Хитлер и сега САЩ ,Русия едва ли ще напада и окупира.През около 100г. се намира някой такъв идиот ,яде бой,и чак тогава си сяда на и..ният г.з ,и им става приятел.Руснаците имат такава поговорка-Вдигнеш ли си задника и дойдеш към нас ,ще го загубиш.През В.С. освен с Германия Русия воюваше и с контингентите на още 14 държави,сега историята е на път да се повтори. Добре е ,че Франция и Германия си помнят историята и не се поведоха по акъла на САЩ да нападнат заедно Русия ,заради повода Крим и Украйна.Отказа им предизвика репликата на Виктория Нюланд-Европа да го д..а
  • 8 АРИАНА

    0 0 Отговор
    До # 7 "ААА": София Фредерика Августа фон Анхалт-Цербст - Екатерина Велика е германска принцеса и братовчедка на бъдещия си руски съпруг Петър - алкохолик от 12 годишен и с неограничената си глупост едва не унищожава Русия. Спасява я германската "узурпаторка" на трона Екатерина и за 34 години прави от Русия това, от което се прехласвате и до днес. Ако Наполеон, Хитлер или който и да е "западен лидер" беше завладял тази територия от 70% хора с крепостническо мислене, сега САЩ щяха да и дишат праха. Но, уви! Грозният, сипаничав и нискочел /виж снимки/ криминален тип Йосиф /не е грузинец, а наследник на хазари, т. е. азиатци, приели юдаизма/, въоръжен с най-гнусната и инфантилна идеология изби цвета на и без това малкото интелигенция по онези земи. Хитлер загуби войната заради собствената си мегаломания, но и заради мощната коалиция срещу него и парите на САЩ. Четете, четете повече и не пишете глупост след глупост по форумите...Моите руски приятели от Перм вчера ми писаха, че домати, чушки и пр. хубавини започнали да изчезват от пазара и отново се възцарява добре познатият им дефицит, сериозна инфлация и ....повече да не изреждам, че ме боли за хора, попаднали отново в милиционерско-чекистка държава. Казах им, че скоро по рафтовете ще се появят последните постижения на ВПК /военно-промишленив комплекс на Русия/ гранати, торпеда, нов тип бронежилетки и пр. Плюс самагона ще действа възбуждащо-патриотично и мнооого антизападно. Ну, Путин, погоди! Умиращите от глад и пиене руснаци те поздравяват! Те вече са готови да ги хвърлиш в огъня, като джихадистите, защото нямат друг шанс и смисъл да живеят. И това си е изход. Войните са занимание икономическо. И да не забравиш, товариш Путин, православието. Православният чекист е най-големият чекист на света - на професионалния чекистки празник през декември тази година чекистите изпълниха руските храмове и се клатеха доземи да молят онзи Горе да им прости греховете...Не знам на някой да е простил. И Достоевски го казва.
  • 9 tost

    0 0 Отговор
    Ариана май си прекалила с ч..ийте:),исках да кажа с бирата(Ариана) ;)
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания