Last news in Fakti

19 Януари, 2016 12:14 6 653 34

Югоизточна Европа да се превърне в център за бежанци

  • хан-
  • бежанци-
  • европа

„Най-голямото предизвикателство в ЕС остава бежанската криза. Разселени към момента са над 60 млн. души. Това са консервативни данни, които цитирам. Някои от прогнозите са за много по-висока цифра. Около 20 от тези 60 милиона се намират непосредствените физически граници на ЕС. Това е глобално предизвикателство, което поставя на изпитание ЕС”, каза Йоханес Хан, еврокомисар по Европейска политика за съседство и преговори за разширяване на среща между държавата и бизнеса, която се провежда днес в София.

Разбира се, мащабът на изпитанието е такъв, че никоя държава не може да се справи сама с него и поради своята позиция и положение Европа е особено уязвима и трябва да работи като единна държава, за да можем да се преборим и разрешим този проблем. Давам си сметка, че бавното вземане на решения от ЕС се отразява не добре на региона и отправям апел към всички евролидери за вземане на необходимите решения.

Укрепването на външните граници трябваше да е вече факт, а не все още да говорим. Времето за действие отдавна е настъпило, както и времето да проявим лидерски качества. Но казвайки това, уверявам ви, че ще направим всичко необходимо и лично ще положа всички необходими усилия, за това югоизточна Европа да се превърне в център за прием на емигранти за сметка на държави, които са решили да затворят границите си. Живеем в единно пространство и всички трябва да проявим солидарност.

Необходимо е да финансираме подкрепата за бежанците и в макроикономически план ще е много по-евтина, отколкото да върнем всички по родните им места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    4 0 Отговор
    А защо ни си направи центъра в неговата страна, накрая ние ще се окажем прее*ани от цялта работа с тия икономически мигранти ?

    Коментиран от #3

  • 2 ДС

    4 0 Отговор
    До,, ГОШО ,, Ами те за това ни приеха в ЕС за да има кого да клатят.
  • 3 bbbbb

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гошо":

    споко, каквото и да направят те ще отидат в неговата държава и ще я разрушат.
  • 4 ррр

    3 0 Отговор
    60 милиона? Вие луди ли сте ? Проверете си информацията става въпрос за 6 милиона !!! Престанете да пишете глупости !

    Коментиран от #8, #16

  • 5 jp power

    6 0 Отговор
    А ся, ей за това ставаше въпрос, да унищожат Балканите, като ни наводнят с измет арабска. Нямаме армия и пари ,имаме метросексуални чалгарчета. Нищо не се е променило с вековете, Запада с подкрепата на евреите иска унищожение на Изтока. За съжаление това означава пак война...
  • 6 kjl

    4 0 Отговор
    На тоя другар да му ......... "хуманното" свинктерче, бедстващите мигранти. Дори и да им се иска да ни ползват за гостоприемна територия, на тарамбуките не им харесва тук. Такива белички и загладени като него, тука по-рядко се срещат. Пък и ние от време на време б...ем.
    След подобно изказване, трябва незабавно да затворим границите и да изпратим остра дипломматическа нота към евро чиновника. Ама надали, като се има в предвид какви yes man-и ни
  • 7 123455

    3 0 Отговор
    Вашата Меркел ги покани предполагам по заръка на Обама,
    така че Г-н Йоханес Хан-заври си го .......
    Да излизаме от ЕС и НАТО,
    ГОЛЯМА БЕЛЯ НИ ГОТВЯТ ,
    опомнете се хора,
    Бойко ни предаде,първо управлява с ДПС ,а сега и да ставаме буферна зона-НЕ.
    Да викаме Путин докато е време.
  • 8 ГОСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "ррр":

    Прави разлика между "разселени" и "мигранти". А и става дума за целия свят, не само за Европа ...
  • 9 123455

    3 0 Отговор
    Нали се сещате ,ч е са си мълчали 500 години за нашето робство,защото това ги е устройвало,
    Сега свалят маските.
    Американците в Америка,другите от където са там да си стоят и кой от където е там да върви.
    Тук е България,земята на Спартак, Аспарух,Тервел,Крум,Симеон,Калоян,Самуил......Левски,Ботев…………..
    500 години ни избиваха,преди 100 години разтуриха държавата ни,обезкървиха нацията ни,докога ще търпим да ни мачкат?
    Стига с тоя геноцид.
  • 10 Krastev

    3 0 Отговор
    Този е луд, ще унищожат цяла Европа.
  • 11 12345

    3 0 Отговор
    Това, на което викаш "предизвикателство" си е чиста проба глупост и предателство към европейските народи! Вие ги каните и роните лицемерни сълзи, а ние да ги отглеждаме...Нещо не сте ли много нахални и цинични?!
  • 12 Не е възможно

    2 0 Отговор
    Ако това не е някаква много тъпа грешка на преводача, ние незабавно трябва да излезем от ТОЗИ ЕС! Аз лично, а и милиони българи , освен че караме над 15 годишни коли (а едно време карахме чисто нови, макар и от мототехника), никаква полза нямаме и без това от това членство. Келепир имат само разни приближени на царя-слънце, които "усвояват" някакви еврофондове. Това е абсолютно доказателство, че западните ни "братя" гледат на нас само като на пазар, източник на млади и кадърни мозъци и касичка за изтичване на националното богатство. А когато се наложи - и като на лагер, предпазващ ги от всякакви напасти. Не ни трябва такъв ЕС. А като се отчете и факта, че на тази среща са били и тиквоча и сервитьорчето, наречено президент, и не се чува за някаква реакция... - за какво въобще става въпрос???
  • 13 108933

    2 0 Отговор
    Съгласен съм с теб

    Коментиран от #33

  • 14 Stamboliev

    1 0 Отговор
    Така ще е докато се подписваш с 123455 и патриотарстваш форумно! Изброените от теб са умрели защитавайки кауза, а ти ще изключиш служебния си компютър и ще се върнеш у дома, не ли?!
  • 15 кмета

    0 1 Отговор
    Да идват вече няма хората да работят добре ще ги настаним, само каторга в мините без хляб и вода хвърлят се и никакво излизане и 100млн бежанци да пристигнат ще им реша проблема.
  • 16 кмета

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ррр":

    При евнтуално измислена гражданска война в турция дали нама да станат е_е от кога си мислят за това можеби 100г
  • 17 Хитлер

    1 0 Отговор
    Бе я да си ги държат при тях! На нас не ни трябват тези чалми!
  • 18 dx Kfijd

    2 0 Отговор
    Да се ........ Йоханес Хан! Да си ги води у тях!
  • 19 жжж

    3 0 Отговор
    Не нИ трябват тези зурли , те никога няма да се интегрират,по скоро нас ще направят на кайма.Повярвайте тези ако дойдат няма да има прошка.Видяхте в Кьолн и в др.градове какви зверства направиха,но нали Меркелита е толерантна и ги опрощава..Тяхната религия позволява насилие над жените,това проповядват те , друго лъжи и хитрини. Айде да отидеш в Саудитска арабия и само погледни на криво на момиче ,веднага с...р глава.Обаче над неверници като нас техния господ позволява да се гавриш...Е искаме ли тези отрепки у дома...аз не....
  • 20 Кольо

    0 0 Отговор
    Пак сме на грешната страна....
  • 21 ани

    0 0 Отговор
    Та нима мигрантите са бедни от 2015 година ? Как си представят , че ще изпразнят целият Африкански континент ли ? Издръжката на един пришълец струва на Българската държава по 60 лева на ДЕН !Българският пенсионер с минимална пенсия струва на държавата за година :
    - 350 лева помощ за ток
    - 50 лева коледни
  • 22 ПИЧА

    0 0 Отговор
    Някой ще го д.ха ,НО КОЙ ????????
  • 23 Курец

    0 0 Отговор
    ВОЙНА!
  • 24 123

    0 0 Отговор
    Еврокомисар,

    разбирай чекист на Брюксел!Пратили са ни Чапай тук да ни съветва!
  • 25 Ник

    0 0 Отговор
    Ако Борисов приеме това решение, а той ще го направи защото е ...... Ви каня всички на улицата за да бъде решен проблема така както е необходимо!
  • 26 1234

    0 0 Отговор
    Тоя що не се застреля някъде,ще му дам едни бежанци в южна европа.Да си ги вземат при тях,те ги каниха ний да ги прибираме?Много са мръсни проклетите ,те са си живеят без м....ли,а ние да вземем още ,много са важни,затова ли ни искаха в ЕС да събираме боклуците на дсета,а те да се очистят от тях.Само,че тоя път са сбъркали адреса,боклуците искат да ходят и да живеят при тях,защото там им е по хубаво,от нас няма какво вземат защото те са мързеливи и не искат да работят ,а само да използват ,също като нашите цигани нали са от едно тесто.Хич да не ни уговарят,защото тоя път може и да пострада някой за тая работа.
  • 27 Габровец

    0 0 Отговор
    Аз пък си мислех, че само ние каним на гости у комшиите.
  • 28 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    От последното изречение разбрах, че нашите управляващи са ни дали на промоция.
  • 29 наблюдател

    0 0 Отговор
    Ха ха на еврошвестерите им припари от либерализъм и сега искат да натътрузят проблема на Източна Европа.
    Дайте тогава няколко милиарда да направим границата с ограда и вишки с картечници и ще ви решим проблема с маймуняците които искат да живеят на гърба ви.
  • 30 ЕмБди Ем НеСпи

    0 0 Отговор
    Последните социологически проучвания показват, че професия депутат е все още най-желана, но професия ром е изместена от професия бежанец.
  • 31 баба Гуна

    0 0 Отговор
    Е, щом ще е по-евтиничко, да ни ги набутат на нас. Защо да се харчат излишно братята западняци? Лека нощ на всички, аз отивам да разгледам новата брошура на ЛиТъл- може пък да пуснат бурки и чалми от четвътръка... Айде приятни сънища и последния да загаси ламбата на НРБ-то.
  • 32 Гочо

    0 0 Отговор
    Хан - пакистанско име. И брадичката подстригана по мюслимски. Нахалството - директно циганско - щял да положи всички усилия да ни превърне в център за бежанци.
    Нашите предатели стоят и слушат.
    Изводите: Кроят ни шапката, братя и никой няма да си мръдне пръста за нас. Трябва аз и ти, и другите да направим всичко възможно, за да запазим земята си и рода си - всички заедно.
  • 33 Konstantin Denev

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "108933":

    Еврошвестър Хан и англосаксонските Швестъри
    да женят децата си за Дзурли и да направят нов
    ДЗУРЛО - ЕС
  • 34 Йорданов

    0 0 Отговор
    Johannes Hahn: Southeast Europe should not become “parking lot” for refugees (http://bnr.bg/en/post/100648946/johannes-hahn-southeast-europe-should-not-become-parking-lot-for-refugees)

    Последно - това *NOT* имало ли го е в репликата или не? Май различните медии си ги пишете нещата кой както му изнася...