Last news in Fakti

21 Януари, 2016 14:20 870 0

Още двама арестувани в Белгия заради атентатите в Париж

  • белгия-
  • арестувани-
  • атентатите в париж-
  • заподозрени

Те са били задържани по време на акция в сряда

Още двама души са задържани от белгийските власти по подозрения за възможни връзки със заподозрените за атаките в Париж през ноември, при които екстремисти убиха 130 души, съобщава АП.

Кабинетът на федералната прокуратура излезе с изявление в четвъртък, че белгийски гражданин идентифициран като Закария и мароканец на име Мустафа, са били задържани заради връзки с част от заподозрените за атентатите.

По-късно днес разследващите ще решат дали разполагат с достатъчно доказателства да оставят двамата в ареста или ще се наложи да ги освободят.

Двамата са арестувани в сряда по време на полицейска акция в селцето Моленбек, край Брюксел, където част от екстремистите са живели или пребивавали временно.

Не са открити оръжия или експлозиви по време на обиските.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: