Last news in Fakti

28 Януари, 2016 20:25 2 398 0

Иран налива милиарди във Франция

  • иран-
  • милиарди-
  • франция

Постигната е сделка за закупуването на 118 самолета Airbus

Иранският президент Хасан Рохани подписа сделка на стойност 22 млрд. евро за закупуването на 118 самолета от френската компания Airbus, съобщи Free Europe.

Рохани в момента е на посещение във Франция, което е част от обиколката му в Европа след падането на икономическите санкции над неговата страна. По-рано пък бе сключена мащабна сделка за внос на коли от голям френски автомобилопроизводител.

Рохани вече заяви, че в страната му има „благоприятен терен“ за възобновяване на търговията между Изтока и Запада. Френският премиер Манюел Валс заяви, че двете страни трябва да забравят предишното „озлобление“ и да заработят заедно.

„Иран може да разчита на Франция“, заяви Валс.

„Днес ние отворихме нова страница в отношенията между нашите две страни. Надявам се партньорството ни да бъде печелившо за всички“, заяви Оланд по време на съвместна пресконференция с иранския президент. Той отбеляза, че Франция и Иран са сключили близо 30 споразумения в различни сфери.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: