Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 08:00 1 746 1

Мечтая да бъда...

  • бежанци-
  • деца-
  • сирийци-
  • сирия-
  • фотосесия-
  • кариера-
  • професия-
  • образование

Вдъхновяващи снимки на сирийски момичета, които споделят мечтите си за това какви искат да станат, когато пораснат

Тази седмица над 70 световни лидери се събраха в Лондон на дарителска конференция, за да обсъдят как да съберат средства и да потърсят конкретни решения на проблема с финансирането за бежанците от Сирия.

Тяхната цел е да съберат средства за образование и работни места за сирийците, които бягат от кървавия конфликт, разкъсващ страната им вече почти 5 години.

Един от основните въпроси, който благотворителната организация Международен комитет за спасение (МКС) поставя пред обществото, е свързан с неблагоприятните последици, които бежанската криза оказва върху жените и момичетата.

Смята се, че около 700 000 сирийски деца в момента не получавали никакво образование. Това е причината да се породят опасения, че тези деца ще се превърнат в "загубено поколение", освен ако някой не направи нещо скоро.

Като част от проекта "Vision not Victim", МКС учи момичета по целия свят на различни умения и ги подкрепя в стремежа им да "изградят по-добро бъдеще за себе си".

Въпреки че животът на тези деца вече е докоснат от травма или загуба, много от тях имат идеи как искат да помогнат на страната си и общността си в бъдеще.

Благотворителната организация е наела фотографа Мередит Хъчисън да разбере какво искат да постигнат в бъдеще сирийските момичета, които се намират в бежански лагери в Заатари и Мафрая, в северната част на Йордания.

Всяко момиче е било насърчено само да проектира и ръководи фотосесията си, само да си представи своята бъдеща кариера.

Несрин на 11 години, бъдещ полицай

Нур на 16 години, бъдещ юрист

Мерва на 13 години, бъдеще художник

Рама на 13 години, бъдещ лекар

Хайа на 12 години, бъдещ астронавт

Фатима на 16 години, бъдещ архитект

Сифа на 15 години, бъдещ журналист

Висам на 15 години, бъдещ фармацевт


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мааааамавввв

    0 0 Отговор
    Ахххх, ваш'таааааааааааааа