Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 15:18 10 735 5

Турският премиер има план за "демократична реформа"

  • тероризъм-
  • турция-
  • ахмет давутоглу-
  • реформи-
  • демократични реформи

Планът включва цялостна демократична реформа, по-големи правомощия за местните власти и икономически мерки

Турският премиер Ахмет Давутоглу разкри план за действие, насочен към унищожаването на тероризма и компенсирането на гражданите, претърпели загуби заради терористични атаки, особено за онези, които живеят в югоизточната част на страната, съобщава Анадолската агенция.

Планът от 10 точки, който Давутоглу обяви по време на посещението си в югоизточната провинция Мардин в петък, включва "цялостна демократична реформа". Премиерът обяви, че част от този процес ще бъде свързан с изготвянето на нова гражданска конституция. Настоящата харта е написана в началото на осемдесетте години, по време на военния преврат и политическите сили в страната са единодушни, че тя трябва да бъде сменена.

Планът също така включва и даването на по-широк кръг от правомощия за местните администрации и едновременно с това обещава да се предотвратят злоупотреби с властта.

"С настоящото обявявам основните компоненти на плана за действие, съставен от 10 направления, които се базират на 10 основни принципа. Първи е психологическия компонент. През този период, ние ще обединим съвестта и мъдростта на хората с интелекта на държавата. Всички различия между гражданите и държавата ще бъдат изгладени. Ние ще установим нова връзка с хората и ще създадем държава ориентирана към народа", каза Давутоглу.

Вицепремиерът Нуман Куртулмуш побърза да отбележи в петък, че този план не означава допълнителни мерки за сигурност; а е "процес на рехабилитация", която води до широкото сътрудничество между правителствените агенции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    2 1 Отговор
    Не трябва ли , първо да станете "наистина" демократична страна и чак тогава демократична реформа ?
  • 2 999

    1 2 Отговор
    Знаем Турската демокрация тя най много се прилага спрямо Кюрдите
  • 3 голд

    1 2 Отговор
    оле оле . По принцип се слагат по 1 или 2 минуса / плюса . Това се отнася за статиите в който не участва името Турция или САЩ .
    2 коментара и 9 оценки . Само като се замисля , че това Българи ги слагат . Пък това за Турската демокрация , ми това го знае всяко хлапе .
    Турската демокрация е нещо като Арабската демокрация . И в двата вида думата може да бъде заменена с друга . За пример " работа " . Турска работа - Арабска работа . Луда работа .

    Коментиран от #4

  • 4 999

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "голд":

    Бъркаш не са Българи това са 4/5 платени, неграмотни,прости /особено единия/ м.......ри.
  • 5 сссс

    2 1 Отговор
    Руските тролчета се косят, че им слагали минусчета, гепите и от мен тролове по едно тиренце и продължавайте да стоите във вашата любима стойка, партер....
Новини по държави: