5 Февруари, 2016 17:41 1 609 0

Огромен кран рухна в Ню Йорк, уби човек (видео)

  • кран-
  • ню йорк-
  • инцидент-
  • сащ-
  • строителен кран-
  • срути се

Двама души са тежко ранени, а друг е заклещен в автомобила си

Най-малко един човек загина, след като огромен строителен кран се срути в центъра на Ню Йорк в петък сутринта, съобщи пожарната служба в града, цитирана от Си Би Ес.

Двама души са тежко ранени и са откарани в критично състояние към местна болница, пише АП.

Инцидентът е станал около 08:25 ч. местно време в квартал Трибека, в Манхатън.

Кранът се приземи върху няколко паркирани коли, които бяха смазани под тежестта му. Съобщава се и за още един човек, заклещен в автомобила си.

Падането на конструкцията е повредило основен водопровод на Уърт Стрийт и Уест Бродуей. Пожарната служба заяви, че е получила и сигнал за изтичане на газ в района.

Полицията е отцепила района. Повече от 100 пожарникари и спасители, с 30 пожарни коли и друго оборудване за спешни ситуации са на мястото на инцидента.

Бившият шеф на пожарната служба в Ню Йорк Томас фон Есен заяви пред Ей Би Си, че е "твърде рано" да се каже какво е причинило падането.

След инцидента, кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че срутилия се кран е бил преместен на безопасно място заради силните ветрове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА