Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 21:38 1 519 0

Бомба в лаптоп е избухнала на борда на сомалийския самолет

  • сомалия-
  • самолет-
  • експлозия-
  • взрив-
  • бомба

Свързана с Ал Кайда групировка е заподозряна за взрива на самолета в Могадишу

Бомба, скрита в преносим компютър, може да е причинила експлозията, която проби дупка в корпуса на пътнически самолет Еърбъс А321 на сомалийската авиокомпания Даало еърлайнс. Това заяви пред Си Ен Ен източник, запознат с разследването.

Взривно устройство, което е било използвано за атаката е от военен тип, заяви източникът, позовавайки се на първоначален анализ на остатъчни вещества, открити в самолета.

Властите на САЩ смятат, че бомбата е била внесена в самолета от член на радикалната групировка Аш Шабаб, която е свързана с Ал Кайда.

Вестник "Дейли експрес" излезе с друга версия за случилото се. Според изданието експлозията може да е била причинена от атентатор-самоубиец с инвалидна количка.

Двама души бяха ранени, а един загина преди пилотът да приземи самолета на летището в Могадишу.

Самолетът със 74 души на борда излетя от сомалийската столица на път за Джибути и минути след излитането екипажът подаде сигнал за взрив  и пожар на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА