Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 10:22 1 233 9

Джон Кери: Руските удари в Сирия убиват цивилни

  • джон кери-
  • удари-
  • сирия

Той заяви, че се водят преговори за прекратяването на огъня в Сирия

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обвини Русия и Сирия, че са нарушили резолюцията на ООН , която призовава за прекратяване на огъня в сирийската гражданска война, съобщи Free Europe.

“Пред мен Русия заяви много ясно, че е готова да спре огъня. Преди ден и половина това направиха и иранците.  Руснаците направиха някои конструктивни идеи, за това как може да се постигне спиране на огъня. Преговори се водят и в момента. Ако водим самоцелни преговори, докато бомбардировките в Сирия продължават, то никой няма да приеме това“, заяви Кери.

Кери заяви, че на 11-ти февруари в Мюнхен министрите на външните работи на много страни ще обсъдят въпроса с кризата в Сирия. През тази седмица се провалиха мирните преговори за Сирия в Женева. За това се обвинява продължаващата офанзива на правителствените сили на Бшар Асад, подпомогнати от руските въздушни сили, към района на Алепо.

„Тези бомбардировки не са прецезирани. Заради тях загиват много цивилни, сред които жени и деца. Това трябва да спре. Няма спор по въпроса. В следващите дни ще видим дали хората могат да проявят сериозност, относно прекратяването на огъня, заради осигуряването на достъп на хуманитарни помощи. Трябва да намерим решение“, заяви Кери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    3 2 Отговор
    Хамериканците и османците ги е яд на Русия, че разположи С400 в Сирия и сега никой не смее да лети ни в Сирия, ни в турция ни в Ирак ни в Израел. Е ми така е османците като се направиха на мъже сега всички ще сърбат попарата. Нали са НАТО МАТО и голям го вадеха, защо сега не смеят да хвъркат и искат преговори и не знам си какво. Няма преговори. Путин не преговаря с никого и ще си прави, каквото си поиска. Яд ги е че избива терористи обучени и финансирани от ФАЩ, османлъто и СА ама така ще е. Бяха си изградили едно мнение, че Русия е слаба и изостанала със старо въоръжение, а се оказа, че истината е друга и тези горните останаха много изненадани, а сега се чудят, какво да направят. Ми нищо само ще гледат безпомощно как руснаците избиват лудите чалми и това е.
  • 2 политолог

    5 1 Отговор
    Знаем ги на Кери решенията/създадоха ИДИЛ а сега философстават за демокрация
  • 3 Бай Коста

    2 2 Отговор
    Бъркотията започна преди четири години. Русия се намеси през миналата есен. Вярвам на Кери, че има загинали цивилни, но това е война, в която ИД няма просто да си отидат. Няма и умерена опозиция. Всички стискат автомати. САЩ просто защитават саудитските протежета и пазят Турция от кюрдите. Не мислете, че защитавам Асад, не е нормално власт в република да се унаследява, но при Асад, Саддам и Кадафи поне не се колеха масово.
  • 4 а ся

    5 0 Отговор
    Бате шефе . При каквито и да било удари и бомбандировки има цивилни жертви !!!!! . Преди когато "умерената " опозиция мачкаше , не давахте и дума да се чуе за мир . Сега какво се разревахте ?
    И как ни настройвате едни срещу други . Ние много добре знаем , че и двете страни не сте цвете за мирисане .
  • 5 999

    3 2 Отговор
    Да бе в Ирак, Либия, Афганистан умират само такива с пагони, и там ли са им виновни Руснацте. Русия се намеси в Сирия преди една година а преди това целият арабски полуостров да не би да беше в разцвет ,без да има никакво насилие и жертви. Нагъл ,лицемерен,безочлив и арогантен п.........
  • 6 tost

    3 2 Отговор
    „„„„„„През октомври американският интернет-портал The Intercept, като се позова на секретни данни от правителството на САЩ, разкри, че голяма част от атаките на американските безпилотни апарати не постигат целите си, а 90% от жертвите са всъщност мирни жители.“““““
    Американците сами си го казват......според непотвърдени данни(трола с коня,деса с феса стократъри и др.)руските бомбардировки са още по точни и уцелват на 100% само цивилни.Аз лично не вярвам руснаците да са толкова много напред с технологите;)))
  • 7 Hush Ivanov

    4 0 Отговор
    Аз мисля ,че точно този "човек"няма право да говори за нарушени резолюции.
  • 8 Бай хой

    2 2 Отговор
    Интересно какво убива натовската артилерия в Диарбакър?
  • 9 Бай Коста

    1 2 Отговор
    Да обобщим статистиката.... Тук има доста американофили и туркофили.