Last news in Fakti

6 Февруари, 2016 15:32 2 051 2

Масивна бежанска вълна пред турската граница

  • бежанска вълна-
  • граница-
  • турция

35 000 души се опитват да навлязат в страната

Броят на сирийски бежанци, които се опитват да преминат през турската граница почти се е удвоил., съобщи Би Би Си.

Представител на турския граничен град Килис обяви, че 35 000 души са достигнали граничната зона. Турските власти заявиха, че имат готовност да помогнат на бежанците, но че на този етап границата остава затворена.

Засилилия се поток от имигранти се държи на мощната офанзива на сирийските правителствени сили към северния град Алепо. През последните седмици сирийската армия, подпомагана от руските въздушни сили, направи серия от офанзиви в региона.

Сирийската обсерватория за правата на човека съобщи, че през вчерашния ден са били убити около 120 бойци и от двете страни при боевете край град Ратян, намиращ се северно от Алепо. Турция вече започва да осигурява храна и подслон за хората блокирани в сирийската страна от границата.

Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан вече настоя Турция да отвори своята граница за имигрантите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    2 1 Отговор
    Само стрелба на месо. Така се охранява граница иначе, за какво е граница ако всеки си я преминава кой, от където му е удобно и когато си пожелае. Като нападат като круши нарушителите независимо, какви са и от къде са тогава ще спре и незаконното им преминаване. А най добре е да се минира границата и който мине си носи последствията.
  • 2 Бай хой

    1 2 Отговор
    Тия явно добре са се чувствали при идил и сега бягат. Дали не са рязали глави и разрушавали църкви?
Новини по държави: