Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 09:59 974 0

Южна Корея преговаря за разполагането на американска ПВО система

  • южна корея-
  • северна корея-
  • сащ

Това става след изстрелването на сателит от страна КНДР

Сеул и Вашингтон са започнали преговорите за разполагането на американска система за противовъздушна отбрана на територията на Южна Корея, съобщи “Kansas City Star”.

Това бе обявено от представител на министерството на отбраната в Сеул.  Става въпрос за модерната система THAAD, която Китай вижда като застрашаване на своите интереси в региона.

Разговорите започват, след като през тази нощ Северна Кореа изстреля ракета със сателит в космоса. Пхенян твърди, че космическата програма на страната е изцяло научна, докато други държави я възприемат като част от разработването на система за междуконтинентални балистични ракети.

Разполагането ПВО системата трябва да е част от мерките за повишаване на ракетна отбрана в съюза между Южна Корея и САЩ. Това бе обявено от зам. министъра по политиката Чо Се-сун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: