Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 11:56 1 650 6

Талибаните с мощна офанзива в Афганистан

  • талибаните-
  • офанзива-
  • афганистан

Те са на път да овладеят град Сангин

Ключовият регион Сангин от афганистанската провинция Хелманд отново е на път да бъде превзет от силите на талибаните, съобщи Би Би Си.

Това бе заявено от анонимен командир на афганистанската армия. Според него повечето от отделните райони вече са превзети. В момента правителствените сили контролират няколко области от град Сангин. Сега обаче дори те са застрашени от инвазията на талибаните.

Поне една четвърт от британските военнослужещи, убити по време на мисия в Афганистан, са загинали при защитата на Сангин. Още през декември градът беше на път да падне под контрола на талибаните. Тогава правителството на Афганистан изпрати допълнителни подкрепления, за да се защитят поне части от региона. Източници от местното правителство настояват, че градът е обезопасен. Те все пак признават, че офанзивата на талибаните продължава. Според афганистанския командир обаче ситуацията вече е достигна критична точка.

Преди няколко дни талибаните завладяха базата Сахар Як. Те убиха 8 войници и заловиха други 9. Били са иззети множество оръжия и амуниции. В края на февруари се очаква да се проведат мирни преговори между правителствени представители и представители на талибаните със съдействието на Китай, Пакистан и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    2 0 Отговор
    тези отрепки - мирен ислям ,заляха Европа
  • 2 киро

    2 0 Отговор
    САЩ защо спят ! Правителството да поиска помощ или от САЩ или от Русия !
  • 3 svd

    2 0 Отговор
    Ако ми върнат СВД-то от казармата бих отишъл там да трепя малко чалми.
  • 4 Hush Ivanov

    3 0 Отговор
    Стига бе хора това са мирно цивилно население вие да виждате униформи ? Изобщо не е честно да ги бомбандират та те са си тръгнали на лозето това което държат са пръскачки ,ще пръскат против мана.
  • 5 999

    1 2 Отговор
    И представете си тия са ни налазили като бълхи.Защо ли в такива случай се сещам за роднините на Меркел.
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    Ко тана? Талибаните пердашат сащ и нато като шкембе в дувар.

    И като отидат руснаците да им вземат мярката, сащ и нато отново ще подсмърчат отстрани и ще се правят на ни лук яли, ни лук мирисали.

    Виждате как нато защитава населението от ислямистите.

    Същото готвят и за нас. България вече е пълна с радикални ислямисти. Обучавани от имамите на саудитска арабия са на висши постове в правителството но боко тиквата. Управляват МОН и МО. корман исмаилов е обучаван в саудитска арабия. реформаторският блок се командва от турция от надка михайловда с извинение преводачка при соца и работещ за ДС като е следила Българите при екскурзии в чужбина и е донасяла.
Новини по държави: