Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 14:55 3 137 11

Ердоган: САЩ да избират между Турция и кюрдите

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • сащ

Турският президент не е доволен от посещението на американски пратеник в Кобани

Ердоган: САЩ да избират между Турция и кюрдите - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган отправи критики към САЩ, след като пратеник на американския президент Барак Обама посети северен сирийски град, който се намира под контрола на кюрдите, съобщи ABC.

Ердоган заяви, че САЩ трябва да избират между Турция или кюрдската партия Демократичен съюза, за това кой е да е техен партньор. Това стана, след като американският пратеник Брет МакГърк  посети град Кобани. Там военното крило на кюрдската фракция, подкрепяно от въздушните удари на оглавяваната от САЩ коалиция, успя да изтласка силите на групировката Ислямска държава.

Турция смята Демократичен съюз за терористична група, заради нейните връзки със забранената Кюрдска работническа партия.

„Как можем да ви се доверим? Ние ли сме ваши партньори или терористите в Кобани“, заяви Ердоган.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфу

    5 0 Отговор
    значи турция смятала кюрдското незнамсикакво за терористи, че и буйства загдето някой отишъл да поговори с тях, а не можело сирия да смята за терористи всичката измет която съсипва страната от години и е крепена имено от турция... пфу.

    Коментиран от #2

  • 2 а ся

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "пфу":

    Всяка неуспяла да се реализира група или сила се счита за терористична организация . Представям си как преди 140 години "някакви" Българи се бунтуват и искат да се отцепват от Османлиите . В тоя ред на мисли значи че сме били терористи . Пък сега след реализация би трябвало да сме много готини . Аз съм горд Българин и за това се считам за пристрастен .
  • 3 999

    3 2 Отговор
    САЩ трябва да избира, или воина с Русия, или да остави този мерзавец да получи заслуженото си.
  • 4 Hush Ivanov

    3 0 Отговор
    Ако има някаква логика , справедливост и закономерност след като САЩ се намеси в Югославия и я принуди да даде самостоятелност на Босна, Хърватска, Словения, Македония, Херцеговина и Черна гора то по тази логика то същото действие трябва да бъде предприето и в Турция, но това е при условие,че има справедливост. А дали има как мислите?????

    Коментиран от #5

  • 5 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hush Ivanov":

  • 6 1234

    2 0 Отговор
    Ердоган се дъни яко,значи той открито се определя като съюзник на ИД.ха ха ха.Сега разбрахте ли го какъв е!
  • 7 Бат Саше

    3 0 Отговор
    Турците изпуснаха юздите окончателно и се дънят на всички възможни фронтове. От много имперски интереси, май ще останат наполовина.
  • 8 Бай Коста

    1 0 Отговор
    Дано, Саше, но Турция отдавна не е намалявала, а при всяко намаляване е провеждала етническо прочистване. Избивани и изселвани са българи, гърци, арменци. Не вярвам да изневери на традициите.
  • 9 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Ердоган следващият Асад
  • 10 Хайде холан

    0 0 Отговор
    Реджеп нещо мноо нервен ми се струва!? Колкото повече дрънка тенекията, толкова по-голяма става държавата Кюрдистан на картите, които чертаят в Москва и Вашингтон...
  • 11 ОСМАН АГА

    0 0 Отговор
    Турция пак ще стане империя
Новини по държави: