Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 15:29 723 1

Папа Франциск призова за помощ за бежанците

  • папа франциск-
  • помощ-
  • бежанците

Той се надява на нови мирни преговори за Сирия

Папа Франциск отправи публична молба за оказване на помощ на бягащите от войната сирийци, за да бъдат съхранени техните живот и достойнство, съобщи ABC.

“Аз следя с нарастващо безпокойствие съдбата на цивилното население, попаднало в жестоките битки в Сирия и принудено да се откаже от всичко, за да избяга от ужасите на войната“, заяви папата пред публиката на площада „Свети Петър“.

Той се надява, че международните щедрост и солидарност ще осигурят нужната помощ, която да гарантира животът и достойнството на бежанците.

Папа Франциск призова международната общност да не пести усилия при преговорите за подновяване на мирните преговори за Сирия. Последният такъв опит бе направен в Женева в началото на този месец.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    0 2 Отговор
    Оффф, дядо, дядооо! И ти да кажеш нещо. Оди помагай на границите в Гърция щом си се загрижил за циганите, вместо да мааш ръце през джама.
Новини по държави: