7 Февруари, 2016 18:40 1 271 4

Северна Корея застрашава международната сигурност

  • федерика могерини-
  • северна корея-
  • сигурност

Това бе заявено от Федерика Могерини

Действията на Северна Корея представляват директна заплаха за международния мир. Това бе заявено от Върховният председател на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитирана от Voice of America.

Тя коментира изстрелването на ракета-носител от страна на Пхенян през днешния ден.

„Тези действия застрашават международната сигурност. Те разклащат стабилността в региона и извън него. Влошаването на обстановката на Корейския полуостров ще е в ущърб на всички останали. КНДР трябва да се въздържа от други действия, които могат да повишат напрежението в региона. Призовавам страната да започне конструктивен диалог с международната общност. Това е важно за всички“, заяви Могерини.

Цялата международна общност разкритикува действията на Пхенян. Южна Корея вече обяви назначаването на съвместните военни учения със САЩ. Те ще се състоят през тази година. Страната засилва и засилва и агитацията срещу режима в Севрна Корея. От ООН обявиха, че действията на Пхенян са нарушили 5 от резолюциите на Съвета за сигурност. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    1 2 Отговор
    Споко, американците пък, с войните които разпалват, защитават международната сигурност, така, че нещата се уравновесяват........
  • 2 кон

    2 0 Отговор
    Настръхна на Могерини ... от Северна Корея , а от ядрено оръжие в Израел не и настръхва? Защо са тези аномалии с настръхването?

    Коментиран от #4

  • 3 Hush Ivanov

    0 0 Отговор
    Нещо не разбирам, всички са разтревожени за тази международна сигурност, и колкото повече се тревожат толкова повече става напечено.
  • 4 а ся

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "кон":

    Най вероятно на Израел , за разлика от на Северна Корея , бомбите са по - хуманни . Друго обяснение нямам . :)
Новини по държави: