Last news in Fakti

7 Февруари, 2016 21:21 1 322 1

ООН готви нови санкции за Северна Корея

  • оон-
  • северна корея-
  • нови

Съветът за сигурност осъди изстрелването на ракета-носител

Съветът за сигурност на ООН решително осъди изстрелването на ракета-носител от страна на Северна Корея, съобщи Би Би Си.

След извънредна среща в Ню Йорк, Съветът заяви, че скоро ще приеме нова резолюция за санкции. От Пхенян твърдят, че са изстреляли сателит в космоса и космическата им програма е с изцяло научна цел.  Повечето държави обаче вярват, че изстрелването е част от програма за система за балистични ракети.

Днешното изстрелване стана няколко седмици, след като Северна Корея извърши опит с ядрено оръжие. Американският посланик в ООН Саманта Пауар заяви, че Вашингтон ще направи всичко нужно, за да може Съветът да въведе сериозни последствия за Пхенян. Японският представител също поиска засилване на мерките.

„Сегашните санкции не могат да спрат Северна Корея да тества оръжия“, заяви Мотохиде Йошикава.

От Северна Корея обявиха, че сателитът вече успешно е изпратен в орбита. Общото изявление бе подкрепено от всички 15 членове на Съвета за сигурност на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    0 0 Отговор
    Те сегашните ,че не работят го знаем дори и ние ,обикновенните хора .
    Също знаем , че за водородната бомба щеше да има санкции , но нямаше какви нови да сложите защото сте си достигнали лимита . Сега пак санкции , пак глупости , пак пропаганда .
    Аа вие вярно ли си мислите ,че ядем доматите с колците ?