Last news in Fakti

8 Февруари, 2016 16:10 1 210 1

ИРА пое отговорност за стрелбата в Дъблин

  • ира-
  • ирландия-
  • дъблин-
  • стрелба-
  • загинал-
  • наркокартели-
  • гангстери

Според анонимен говорител на групировката, атаката е била за отмъщение

Дисидентите републиканци от ИРА обявиха, че са отговорни за стрелбата в Дъблин в петък, в която един човек бе убит, а други двама - ранени, съобщава Би Би Си.

Военизирана ирландска групировка обяви, че планира да извърши нови атаки срещу "наркодилъри и престъпници".

Починалият при стрелбата в петък беше идентифициран като 33-годишният Дейвид Бърн. Анонимен мъж, който твърди, че говори от името на ръководството на "ИРА Приемственост", заяви пред Би Би Си, че Бърн е бил убит, заради участието си в убийството на Алън Райън в Дъблин преди четири години. 32-годишният Райън бе водещ член на друго крило на групировката - "ИРА Истинската" и бе застрелян през септември 2012 година. По онова време беше съобщено, че фракцията на Райън води битка с големи гангстерски групировки.

"Въпреки, че той не беше член на нашата организация, ние няма да се отдръпнем и да позволим на наркодилъри и престъпници да тормозят републиканците", заяви говорителят на "ИРА Приемственост".

Той предупреди, че са планирани и други атаки. "Това няма да бъде изолиран инцидент. Членове на "ИРА Приемственост" са били упълномощени да извършват още операции. Още наркодилъри и престъпници ще бъдат убити", каза той

След петъчното нападение полицията съобщи, че трима от нападателите са носели полицейски униформи на специалните части и са били въоръжени с автомати AK47. Според властите най-малко шест души са участвали в нападението в хотел „Редженси“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    Явно там са се взели в ръце, след като държавата е безсилна.
Новини по държави: