Last news in Fakti

10 Февруари, 2016 05:00 9 943 8

Защо в Русия чиновниците обичат служебните коли със син буркан? (Видео)

  • русия-
  • бюрократ-
  • вечеря-
  • служебна кола
Защо в Русия чиновниците обичат служебните коли със син буркан? (Видео) - 1
Снимка: Youtube

Няма шофьор в България, който да не се е сблъсквал със служебните коли със син буркан. В началото на февруари тази година главният прокурор на Румъния Тибериу Ницу подаде оставка, след като името му бе публично замесено в скандални разкрития за злоупотреба със служебно положение.

При пътуванията си той неправомерно е използвал моторизиран полицейски ескорт. По закон в Румъния право на такъв ескорт имат само президентът, премиерът и лидерите на двете камари на парламента.

Междувременно от руската неправителствена организация „СтопХам“ влязоха в разправия с шофьора на директора на секретариата на премиера Дмитрий Медведев. Шофьорът на Михаил Тринога упорито отказва да премести елитното BMW със син буркан и служебни номера от средата на улицата и да го паркира на свободните места малко по-надолу на улицата. Шофьорът на чиновника дори обижда и заплашва активиста от „СтопХам“.

Странното е, че видеото е заснето вечерта на 29 януари пред луксозен ресторант в Москва.

Дали има разлика между Русия и България? А румънците ни показаха как се прави....
Самият Михаил Тринога работи във властовите структури от времената на СССР. Влиза в правителството като съветник през 1986. Той оцелява в несигурните времена на разпада на Съюза и раждането на русия.

Михаил Тринога не обича публичността, но това не му пречи да използва облагите от властта, коментират читатели на руските социални мрежи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0815

    1 1 Отговор
    Хей мишоци, няма ли наистина важни за българите новини и проблеми, които да коментирате, та само леете помия...
  • 2 Спиро

    3 0 Отговор
    Типично и за България. Няма съмнение от кой се учим на "демокрация"
  • 3 а ся

    0 1 Отговор
    Освен негативи за Русия нищо ли друго не се случва в този свят ?
  • 4 Никога повече

    2 0 Отговор
    Истината трябва да се показава. Който не я харесва да чете хибридните съвецки сайтове - дал бог джуджи много такива. Демокрацията е незаменима и безалтернативна.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Никога повече":

    научи се първо да пишеш
  • 6 gogo

    2 0 Отговор
    Има ли разлика между България и Русия? Има. Там има "Стоп хам". И поне има кой да разобличи самозабравилите се големци. У нас всяка мутра от средно ниво нагове, всяка метреса на някой баровец, всеки големец чиновник си прави на улицата и на пътя каквото им скимне. Всеки от нас поне един път на ден вижда поне едно свинство на улицата. Обаче някой нещо да казва? За КАТ не си и помислям. Всички сме се свили като мишки и не смеем да се обадим. Та това е разликата.
  • 7 гост

    0 3 Отговор
    Самият Михаил Тринога работи във властовите структури от времената на СССР. Влиза в правителството като съветник през 1986. Той оцелява в несигурните времена на разпада на Съюза и раждането на русия

    Тоз да ти прилича на мутра???Или очакваш утре, като пресечеш пътя на ФБР, само да те изгонят. Това ако беше в сащ тия ат хам, щяха да са утрепани още с почукването на стъклото. Изобщо няма какво да ти се обяснява как се охраняват такива хора.
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Румъния изпревари българия и русия по всички параграфи!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания