Last news in Fakti

9 Февруари, 2016 17:38 3 173 8

Турция – последният замък на потиснатите народи

  • турция-
  • ахмет давутоглу-
  • премиер-
  • замък-
  • потиснати-
  • туркмени-
  • русия

Знаем къде пада всяка една руска бомба, заяви Давутоглу

Турция – последният замък на потиснатите народи - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу заяви, че страната му е „последният замък на потиснатите народи“, съобщи Анадолската агенция.

Турският премиер заяви, че Турция е дала покрив на туркмени, араби и кюрди, които са били репресирани в Сирия.

Давутоглу за пореден път разкритикува Русия и въздушните удари в Сирия. „Русия продължава безмилостно да бомбардира цивилни. Знаем къде пада всяка една тяхна бомба. Само 10% от атаките са насочени срещу „Ислямска държава“, каза премиерът, цитиран от „Хюриет“.

Давутоглу направи този коментар по време на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието (AKP) в Анкара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Абсолютно вярно! Турция е последният замък на потиснатите народи! Там пак смърди на феодализъм, кюрдите са потиснати, а българи, гърци и арменци - избити или прокудени.
    Ега ти защитниците на слабите....
  • 2 Нагли османци

    3 0 Отговор
    Те са нагли и безочливи, но либерастите американци и европейци - и българските управници в едно с Брюксел - се правят, че не разбират. Защото османците са от "правилната" страна на барикадите. Бомбардират кюрдите, изтребват ги, дискриминират ги, а ние мълчим и им даваме въздушното си пространство. Ще нахлуят в Сирия, а ние пак ще мълчим!
  • 3 666

    1 0 Отговор
    Правилно е да се чете:
    ,,Турция – последният замък за подтискане на народите,,
  • 4 Васил

    3 0 Отговор
    Хубаво е че знаете , на думи ! И те ви показаха че знаят на къде пътуват цистерните ! Анадъмо
  • 5 999

    1 2 Отговор
    Този ако продължава да дрънка лъжи може и да почне и да ги вижда бомбите, Да не му опърлят мустаците.
  • 6 Гост

    3 0 Отговор
    „последният замък на потиснатите народи“ този нормален ли е изобщо. Май твърде много време прекарва в собствения си свят.
  • 7 раптор

    2 2 Отговор
    Няма данни в Сирия някой да е бил потискан, преди преврата... След преврата - разбира се! Как трябва да се отнасят с чакалите? Ако греша нека някой ме поправи и даде пример, как точно са били потискани преди 2011г! Ей така! Интересно ми е да узная, има ли сериозни примери!
  • 8 Цар честит и зверовит

    0 0 Отговор
    Ако бях цар на България щях да изтегля трилионен заем от световната банка под фалшив предлог, да купя изтребители, танкове, подводници, ракети, да върна военната повинност, да се съюзя със сърбите и македонците и да обявя война на Турция.. и яко атака, и не само до Одрин, ами до край. А когато американеца тръгне да помага на турчина срещу българския агресор, ще повикаме руснака и хоп 3 световна с последващо преразпределение на територии. След туй ще си вземем Македония, но ще трябва и Албания заради третото море и ето че стана една прекрасна балканска туристическа дестинация на три морета.
    Като си чета простотиите ме избива на смях. Свидетели сме на тотални политически абсурди, особено в ЕС, предполагам, че ексцентричността и абсурдизма в мислите и действията на сегашните европейски политици ще доведат до необяснима промяна в начина ни на живот. Щото като спре евро кранчето и чашите започнат да дрънкат на празно със сигурност много неща че се променят доста бързо.
Новини по държави: