9 Февруари, 2016 19:38 790 0

Кибератаките – основна опасност за САЩ

  • кибератаки-
  • сащ-
  • опасност-
  • джеймс клапър-
  • нови технологии

Шефът на американското национално разузнаване е обърнал особено внимание на Китай

Шефът на американското национално разузнаване Джеймс Клапър определи кибератаките като основна опасност за сигурността на САЩ, съобщава Ройтерс.

„Усложняването на компютърните мрежи и разпространението на нови устройства могат да създадат мащабни пробиви в гражданската инфраструктура и системите на американското правителство“, е заявил Клапър.

Той е обърнал внимание на китайските планове за кибервойна и по неговите думи военната доктрина на Китай включва използването на киберпространството за „заблуждаващи операции“.

Клапър представи пред Комисията за отбрана към Сената годишната оценка на разузнавателните служби и списък с най-големите опасности, пред които САЩ би могъл да се изправи.

По думите му най-големите разузнавателни опасности идват от Русия и Китай, имайки предвид „техните възможности, намерения и оперативни възможности“. 

В доклада не бяха пропуснати и разузнавателните служби на Иран и Куба, които според шефа на разузнването представляват регионална опасност за САЩ.

Клапър е генерал-лейтенант от военновъздушните сили и преди да поеме поста директор на националното разузнаване на САЩ бе заместник-министър по въпросите на разузнаването на Пентагона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА